Σχεδόν κανείς δεν πληρώνει τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσιάζουν “ΤΑ ΝΕΑ” και σύμφωνα με τα οποία το 80% των προστίμων που δίνονται σε πολίτες για μη χρήση μάσκας, μη αποστολή sms και άσκοπες μετακινήσεις δεν πληρώνονται, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που παραπέμπουν αυτές τις καταβολές στο μέλλον, όταν πλέον ζητηθούν από την εφορία.

Επιπλέον για το 16% των καταγραφόμενων παραβάσεων υποβάλλονται ενστάσεις στις αρμόδιες Επιτροπές Αντιρρήσεων, με επίκληση κυρίως ιατρικών πιστοποιητικών και ειδικότερα για αναπνευστικά προβλήματα ή και βαρύτατες νόσους.

Την ίδια στιγμή το 55% των υπεύθυνων επιχειρήσεων εστίασης στις οποίες είχαν καταγραφεί παραβάσεις δεν έχουν πληρώσει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, επικαλούμενοι είτε ότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στα νέα δεδομένα, είτε οικονομική δυσπραγία. Ωστόσο, όπως ανέφεραν αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι και νομικοί, πολλοί παραβάτες… επενδύουν στο εμβόλιο ή στον περιορισμό της επιδημίας και τις πιθανές επακόλουθες χαριστικές διατάξεις για μη καταβολή των εν λόγω ποσών.