Άλλοι δυο άνθρωποι πέθαναν από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν άνδρα 91 ετών από την Πτολεμαΐδα και έναν 78 ετών στην Αθήνα.

Το απόγευμα της Μ. Πέμπτης ένας ακόμη νεκρός από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στη χώρα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 106. Πρόκειται για 76χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο στις 9 Απριλίου με συμπτώματα του ιού. Είχε υποκείμενα νοσήματα.

Χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα είναι 15 με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.207. 69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, το 83% είναι 70 ετών και άνω ή με υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας ευχαρίστησε την επιτροπή Εμπειρογνωμόμων και τον ΓΓ Δημόσιας Υγείας που εισηγήθηκαν τα μέτρα με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να μην διαδοθεί.

«Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής, Ευχαριστούμε την εκκλησία, τους πιστούς και όλους τους υπόλοιπους που προσπαθούν για την προστασία της υγείας των υπολοίπων» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Εγώ παίρνω παράδειγμα από τα μικρά παιδιά που έχουν μεγαλύτερη πίστη από εμάς. Ο Νίκος μας έγραψε πως θα μας συγχωρήσει αν πάνε στραβά τα πράγματα. Τα παιδιά συγχωρούν με θεϊκή απλότητα», ανέφερε.

«Δεν συμμεριζόμαστε μια θεωρία συνωμοσίας»

Για τον Τραμπ είπε πως «τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι ένας ιός που προέκυψε από τη φύση και όχι από εργαστήριο, Το ερώτημα είναι πως πέρασε από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο. Δεν συμμεριζόμαστε μια θεωρία συνωμοσίας. Με τα δεδομένα που έχουμε δεν υποστηρίζεται μια τέτοια θεωρία».

Πότε θα δουν οι ηλικιωμένοι τα εγγόνια τους;

«Εάν δεν έχουμε διασπορά στην κοινότητα και τα μέτρα δουλέψουν είπαμε πως η πόρτα θα ανοίξει τελευταία για τις ευπαθείς ομάδες. Μου έστειλε επιστολή ηλικιωμένος πως θέλει να πάει βόλτα στην εξοχή. Θα έρθει και αυτή η στιγμή. Όσο δεν υπάρχει ανοσία είναι επικίνδυνο. Θα έρθει σύντομα η ώρα που θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους αλλά όχι πολύ σύντομα. Όταν θα έχουμε ένα καλό εμβόλιο, μηδενική κίνηση ενδεχομένως του ιού στη χώρα. Χρειάζεται επαγρύπνηση. Δεν πρέπει να μας τρομάξει αυτό που περνάμε. Νομίζω σαν χώρα δίνουμε το παράδειγμα πως μπορείς να νικήσεις αυτό τον ιό. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους εμάς που έδωσαν στην επιστήμη τη δυνατότητα να κάνουμε πραγματικότητα αυτό» σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.