Ολικό απαγορευτικό τύπου Μαρτίου στον Ασπρόπυργο, με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον πληθυσμό, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει αυτή την ώρα λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Στα περιοριστικά μέτρα στον Ασπρόπυργο περιλαμβάνονται και πολύ αυστηροί έλεγχοι συνεχώς, και ειδικά τη νύχτα.

Τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν μάλιστα και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν την εισήγησή τους, και τις επόμενες ώρες θα αποφασίσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησε νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές, ενώ απηύθυνε έκκληση ειδικά σε πολίτες των επιβαρυμένων περιοχών που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών, να επιδείξουν υπευθυνότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την διασπορά του κορωνοϊού και να σκεφτούν τι μπορεί αυτό να επιφέρει στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Έκτακτη επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Δυτική Αττική. «Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του… θα σφραγιστούν οι περιοχές ακόμα και σπίτι – σπίτι», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα.