Το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης πρόκειται να αξιοποιήσει η κυβέρνηση για να καλεί η ίδια τους πολίτες σε ραντεβού για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, ενώ ακόμη θα αξιοποιηθούν και τα φαρμακεία για να κλείνονται ραντεβού, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση που πραγματοποιείται στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2021.

«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι η πιο μεγάλη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για μια πρόκληση που απαιτεί την επίλυση πάνω από 100 λεπτομερειών. Εμείς ως υπουργείο δουλεύουμε για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τον προγραμματισμό των ραντεβού», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της πεθνήμερης συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, τα κανάλια μέσω των οποίων θα προγραμματίζονται τα ραντεβού είναι τρία:

Καταρχάς μέσω της πλατφόρμας της άυλης συνταγογράφησης, στην οποία θα προτείνονται στους πολίτες δύο ραντεβού, όσες και οι δόσεις του εμβολίου. «Η άυλη συνταγογράφηση θα χρησιμοποιείται για στοχευμένα μηνύματα για να ενημερώνονται οι πολίτες και να επιβεβαιώνουν σε ώρες που τους προτείνουν αν θα κλείνουν το συγκεκριμένο ραντεβού ή όχι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Δευτερευόντως μέσω της ειδικής ψηφιακής πύλης emvolio.gov.gr, στην οποία θα μπαίνουν οι πολίτες και θα κλείνουν το ραντεβού τους.

Τρίτον, για όσους δε διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και μη ψηφιακά κανάλια για το κλείσιμο των ραντεβού. Συγκεκριμένα, θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας που είναι πάνω από 10.000, ως σημεία για να μπορέσει κανείς να κλείσει τα ραντεβού του.