Μόλις 300.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα διατεθούν τον πρώτο μήνα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Κάτι που σημαίνει πως θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο 150.000 πολίτες» δήλωσε στα Παραπολιτικά Fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καθώς το εμβόλιο θα γίνεται σε δύο δόσεις, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι «φαίνεται ότι θα πάρουμε γρηγορότερα τα εμβόλια, αλλά θα πάρουμε λιγότερα». Χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως κακό νέο καθώς η χώρα μας υπολόγιζε να λάβει γύρω στο 1 εκατ. δόσεις, αλλά όπως τόνισε, όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα εμβόλια. Όπως πρόσθεσε, όλοι οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα μέτρα και ότι είναι βέβαιο πως οι μάσκες, οι αποστάσεις και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν για αρκετούς μήνες μέσα στο 2021.

Επίσης, ο κ. Πέτσας προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις. Για τα ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Αναφορικά με την μείωση ενοικίου 80% Ιανουάριο και Φεβρουάριο, επισήμανε πως πρόκειται για μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων, ενώ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 είπε πως θα αρχίσει τον Ιανουάριο.

Τέλος, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως «στο ειδικό αποθεματικό υπάρχουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία».