Μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Αλεξανδρούπολη είναι το 102ο θύμα του κορωνοϊού  στην Ελλάδα.

O κ. Τσιόδρας σχολίασε χθες πως στην Ελλάδα η νόσος «σβήνει» και συμπλήρωσε: «ελπίζουμε στη διατήρηση των μεγεθών και δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόβλεψη».

Αναφερόμενος σε επιστολή που έλαβε για το κατάστημα κράτησης ανηλίκων Αυλώνα είπε πως «είμαστε σε διαβούλευση για λύση μικρότερου συγχρωτισμού» και χαρακτήρισε τον πληθυσμό των φυλακών «ευάλωτο».

«Δεν θα ήθελα να χαλάσουμε τις γιορτές μας. Δεν θα ήθελα να έχω ευθύνη πως μετέφερα τον ιό σε κάποιον ηλικιωμένο στην επαρχία» είπε για όσους έχουν ήδη φύγει εκτός των αστικών κέντρων.

Για την κορύφωση του ιού στην Ελλάδα, είπε πως υπάρχει σταδιακή μείωση κρουσμάτων που νοσηλεύονται και σοβαρών κρουσμάτων.

«Για όλα τα κράτη το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η καταγραφή λοιμώξεων που μπορεί να σηκώσει το Σύστημα Υγείας. Το δικό μας σύστημα Υγείας άντεξε» τόνισε.

«Ακούτε καλά νούμερα αλλά δεν μπορούμε ακόμα να κάνουμε άρση των μέτρων»

«Τυχόν συναθροίσεις, οικογενειακά τραπέζια μπορούν πολύ εύκολα να διασπείρουν τον ιό. Ο ιός μεταδίδεται όταν είσαι ασθενής και βήχεις, μερικοί λένε πως μπορεί να μεταδοθεί με την ομιλία αν κάποιος είναι ασυμπτωματικός. Παρά το γεγονός ότι ακούτε καλά νούμερα δεν μπορούμε να κάνουμε άρση των μέτρων» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Έχω παραδείγματα που είχαν πολύ ήπια συμπτωματολογία και μετέφεραν τον ιό χωρίς να το θέλουν» αποκάλυψε.

Το «ωχ αδερφέ» και το «δεν βαριέσαι» δεν είναι γι αυτές τις μέρες. Είναι φοβερή ευκαιρία για τον ιό να γίνει διασπορά αυτή την περίοδο. Είμαστε σε καλό σημείο, ας μην χαλάσουμε την εικόνα, τόνισε.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Ας μην κάνουμε κάτι να πάει στραβά» είπε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης ανακοίνωσε πως την Μεγάλη Παρασκευή τα νεκροταφεία θα είναι κλειστά.