Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 683 άνθρωποι από κορονοϊό και καταγράφηκαν 18.236 νέα κρούσματα. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 185.320 διαγνωστικά τεστ, το 9,8% των οποίων προέκυψε θετικό.

Χθες, στην χώρα, οι θάνατοι ήταν 680, με 17.572 περιστατικά. Από την αρχή της πανδημίας της Covid-19, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 67.220 άνθρωποι .

Και σήμερα, ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό, που βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παρουσιάζει μείωση: είναι 71 λιγότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Σε ότι αφορά, δε, τις περιοχές με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση συνεχίζει να βρίσκεται το Βένετο (4.402), ενώ ακολουθούν η Λομβαρδία (2.730) και η Εμίλια Ρομάνια (1.667).

Σήμερα το βράδυ, ή το αργότερο αύριο το πρωί, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να αποφασίσει ην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων την περίοδο των γιορτών. Το πιο πιθανό, είναι να μετατραπεί όλη η χώρα σε «κόκκινη ζώνη» στις 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου, όπως και από τις 31 του μηνός, μέχρι τις 2 Ιανουαρίου. Με κύριο στόχο, να περιοριστεί η δυνατότητα μετάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, η περιφέρεια του Βένετο αποφάσισε ήδη την υιοθέτηση τοπικών περιορισμών. Από τις 19 του μηνός, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, οι μετακινήσεις από τον ένα δήμο στον άλλο, θα σταματούν υποχρεωτικά στις 2 το μεσημέρι. Μετά από αυτή την ώρα, τα καταστήματα και οι διάφορες επιχειρήσεις θα μπορούν να μένουν ανοικτά για πωλήσεις και συναλλαγές, όμως, μόνον με τους κατοίκους της περιοχής στην οποία εδρεύουν.