Τους 98 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν ακόμη δύο άνδρες στο ΝΙΜΤΣ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο ηλικιωμένους 85 και 88 ετών οι οποίοι είχαν αμφότεροι υποκείμενα νοσήματα.

Από χθες το απόγευμα, η χώρα μετράει 5 νεκρούς, αφού όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, τρεις συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, το βράδυ του Σαββάτου.

Στη χώρα μας με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου, επιβεβαιώθηκαν 72 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με το σύνολο να ανέρχεται σε 2.081.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι οι θανόντες έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 72 χρόνια, με το 90% να έχει υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά, 37.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.

«Η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με τις εικόνες εξόδου των πολιτών που παρατηρούνται, λόγω και του καλού καιρού, ο κ. Τσιόδρας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση γίνεται με καθυστέρηση περίπου 15 ημερών και αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο και για την επάνοδο από τα περιοριστικά μέτρα.

Αν τώρα δεν συμπεριφερθούμε σωστά, αν πούμε «τελείωσε» και πανηγυρίσουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε: Με επιστημονικό τρόπο θα βγούμε από αυτό το δρόμο με τις στροφές και θα μπούμε στη λεωφόρο της κανονικότητας.