αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό αυξήθηκε σήμερα στην Ισπανία στους 1.326 από τους 1.002 χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε σήμερα στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες.

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν πως θα μετατρέψουν ένα συνεδριακό κέντρο στη Μαδρίτη σε τεράστιο νοσοκομείο εκστρατείας για τη νοσηλεία χιλιάδων ασθενών με κορωνοϊό.

Περίπου 5.500 κλίνες, μεταξύ τους και ΜΕΘ, θα τοποθετηθούν στο εμβαδού 240.000 τμ συνεδριακό κέντρο IFEMA, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, για να αντιμετωπισθεί η αυξημένη ανάγκη νοσηλείας κατά το ερχόμενο διάστημα, αναφέρεται σε tweet της Περιφέρειας της Μαδρίτης.

«Οι πιό δύσκολες ημέρες έρχονται τώρα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής των εκτάκτων αναγκών υγείας Φερνάνδο Σιμόν, προτρέποντας τον πληθυσμό να τηρήσει τη μερική απαγόρευση εξόδου που ισχύει από το περασμένο Σάββατο σε όλη τη χώρα.

«Συνεχίστε τις προσπάθειες, πρέπει να τα καταφέρουμε όσο γίνεται συντομότερα. Ο αντίκτυπος που έχει στην κοινωνία δεν μπορεί να γίνει ανεκτός για πολύ καιρό», τόνισε ο ίδιος.