Την εκτίμηση ότι οι ημέρες του Πάσχα θα φέρουν μια μικρή αύξηση κρουσμάτων στη χώρα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν μαζικά.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το Πάσχα θα έχουμε μια μικρή αύξηση των νέων μολύνσεων, λόγω των συγκεντρώσεων οικογενειών και φίλων.

«Να φροντίσουμε να δούμε τους ανθρώπους μας σε εξωτερικούς χώρους όπως μπαλκόνια και να μην είναι διαφορετικοί και πολλοί αυτοί που θα συναντηθούμε αυτές τις ημέρες γιατί είναι επικίνδυνο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως μέχρι το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα πρέπει να προσέχουμε.
Παράλληλα, όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ανέδειξε τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας από τη Σκωτία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet πριν δύο ημέρες, η οποία, όπως είπε, κατέδειξε πως μόνο με μία δόση της AstraΖeneca ή της Pfizer μειώθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 90%.

«Άρα η λύση είναι το εμβόλιο και το καλύτερο είναι αυτό που είναι διαθέσιμο. Είναι εγκληματικό να αλλάζουμε τα εμβόλια, μήπως μας τύχει το καλό», πρόσθεσε ακόμη, απευθύνοντας έκκληση «να μην φοβάται ο κόσμος και να πάει να εμβολιαστεί μαζικά», όπως είπε.