Την Τετάρτη 11/3 αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την διευκόλυνση των γονέων με ανήλικα παιδιά, μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών, στην οποία συμμετείχαν ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με το Μαξίμου:

«Στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκαν σήμερα και αφού εξέτασαν ενδελεχώς την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Οικονομία και στην κοινωνία, συμφώνησαν στα εξής:

1. Το Κράτος θα συνδράμει και θα στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και θέσεις εργασίας. Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικά μέτρα, επιπροσθέτως εκείνων που έχουν ανακοινωθεί για συγκεκριμένες περιοχές.

2. Θα διευκολυνθούν εργαζόμενοι στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Τετάρτη.

Το σύνολο του παραγωγικού ιστού – Πολιτεία, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι – θα χρειαστεί να συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών και πρωτοφανών επιπτώσεων του κορονοϊού. Απαιτείται, απ’ όλους μας, ενότητα, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο εργοδότης θα έχει ένα πλαίσιο επιλογής:

Η μία εναλλακτική είναι η τηλεεργασία όπου αυτή είναι δυνατή.

Η άλλη εναλλακτική είναι ευέλικτο ωράριο αν είναι εφικτό.

Η τρίτη επιλογή είναι η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού (η οποία θα καλύπτεται από το κράτος και τον εργοδότη και όχι από την κανονική άδεια του εργαζομένου.