Στις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ημερομηνία κατά την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση θα αρχίσει σταδιακά την άρση των μέτρων κατά του COVID-19, θα έχουμε μια ακόμη μείωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, αν και το σύνολο των νέων περιπτώσεων θα φτάσει στις υψηλότερες τιμές τους στις αρχές Ιουνίου.

Τα παραπάνω καταγράφονται σε διαγράμματα που ετοιμάζει καθημερινή η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας Nanotexnology 2020 το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα γραφήματα , η περίπτωση της Νοτίου Κορέας, είναι αξιοπρόσεκτη καθώς φαίνεται πως το ξέσπασμα της πανδημίας καταγράφηκε σε δύο φάσεις:

-Η πρώτη φάση ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου και από τις 18 έως τις 29 Φεβρουαρίου όπου υπήρξε μια καταγραφή κρουσμάτων και υπήρξε απαγόρευση συγχρωτισμού και στη συνέχεια από τις 16 Μαρτίου και μετά όπου συνέβη μια χαλάρωση των μέτρων και επιτράπηκαν πτήσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ γεγονός όμως που οδήγησε και πάλι σε αύξηση των κρουσμάτων.

Εκτός από την Αυστρία, οι περισσότερες από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης βγαίνουν από την καραντίνα την ίδια περίπου περίοδο, στις αρχές Μαΐου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για την καταγραφή νέων κρουσμάτων.

Οι περιπτώσεις Ιαπωνίας, Σιγκαπούρης και Ταϊβάν

Χώρες στην Ασία όπως η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και η Ταιβάν είχαν αρχικά λίγες περιπτώσεις COVID-19.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όμως είδαμε μια σημαντική αύξησή τους. Γι αυτόν τον λόγο θα πρέπει οι περιπτώσεις αυτές να εξεταστούν διεξοδικότερα.

Η Σουηδία και η Δανία

Αυτές οι δύο χώρες αρχικά είχαν μια μεγάλη καταγραφή κρουσμάτων . Παρόλα αυτά η Σουηδία δεν πήρε μέτρα όπως άλλες χώρες της Ε.Ε., ενώ η Δανία ολοκλήρωσε το lockdown στις 13 Απριλίου.

Στις 18 Απριλίου τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 45% και 32% αντίστοιχα των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στο τελευταίο διάγραμμα οι γκρι και κίτρινες περιοχές προσδιορίζουν το Καθολικό και Ορθόδοξο Πάσχα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται στις αρχές Ιουνίου τα νέα κρούσματα του COVID-19 να σημειώσουν πτώση στην Ε.Ε. σε 40.5 % και στις ΗΠΑ σε 30%