Για τις «διαφορετικές» γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ.Πέτσας επανέλαβε στον ΑNT1 αυτά που ήδη έχει πει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τα ρεβεγιόν, ότι δηλαδή, θα μπορούν, να γίνουν μαζί με άλλη μία -το πολύ- οικογένεια.
Την ίδια στιγμή, μάλιστα, «ανοιχτό» άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια ρύθμιση προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετακινηθούν κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

«Η απάντηση στο ερώτημα πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν είναι με ασφάλεια. Το επόμενο ζήτημα είναι αν θα προβλεφθεί κάποια ειδική διαδικασία, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι συγγενικού ή φιλικού του προσώπου. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ της Κυριακής, 12 Δεκεμβρίου, και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα ισχύει από τις 22:00 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.
«Δεν θα έχουμε επέκταση για μετά τα μεσάνυχτα. Από εκεί και πέρα, έχουμε πει ότι για το ρεβεγιόν θα είναι η οικογένεια μόνη της ή το πολύ-πολύ με ακόμη μία οικογένεια ή 9 άτομα», προσέθεσε ο ίδιος.

Σε ό, τι αφορά στη στήριξη από την κυβέρνηση στους πληττόμενους από τον κορωνοϊό υπογράμμισε ότι παραμένει ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια όλων μας να περιορίσουμε το επιδημιολογικό φορτίο και να αποσυμφορήσουμε το Σύστημα Υγείας. «Δεν θέλει κανείς να μείνει ούτε στο σπίτι του, ούτε να έχει κλειστά καταστήματα, ιδίως μέρες γιορτινές. Είναι όμως η ανάγκη να προστατεύσουμε όσους αγαπάμε και την κοινότητα από τη διασπορά. Κάνουμε αυτό ως πρώτο βήμα. Και ταυτόχρονα η Πολιτεία στηρίζει οργανωμένα όσους πλήττονται από τα υγειονομικά μέτρα. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο χρειάζεται», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.