Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά τον εντοπισμό άλλων 11 κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή του Εχίνου, αλλά και συνολικά 5 κρουσμάτων στο χωριό Αγίασμα του δήμου Ιάσμου Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για την περιοχή όπου αρχικά είχαν βρεθεί θετικοί μια μητέρα με το παιδί της και σήμερα βρέθηκαν άλλα τρία κρούσματα- μέλη της ίδιας οικογένειας.

Το Αγίασμα είναι χωριό του Ιάσμου με περίπου 200 κατοίκους. Την ίδια ώρα, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μύκης, έδρα του οποίου είναι ο Εχίνος, χαρακτηρίζεται μεν δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη.

Νωρίτερα σήμερα, μάλιστα, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν είχε επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και είχε ζητήσει την επιβολή καραντίνας στην περιοχή για να περιορισθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν δεκαπέντε νέα κρούσματα στη χώρα από τον ΕΟΔΥ. Από αυτά, τα 11 είναι στον Εχίνο, ένα στην Αττική και τα υπόλοιπα μεμονωμένα στη βόρειο Ελλάδα.