Εκείνο που δημιουργεί προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές είναι ότι το 50% των νοσηλειών αφορά σε ασθενείς με «Ομικρον» και το άλλο 50% με «Δέλτα», παρόλο που η παραλλαγή «Δέλτα» δίνει μόλις το 15%-20% των κρουσμάτων.

Υπό αυτά τα δεδομένα, σε εξέλιξη είναι ο υγειονομικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της… διπλής πίεσης στο ΕΣΥ. Από σήμερα προστίθενται επιπλέον 300 κλίνες Covid από μεγάλες ιδιωτικές κλινικές στην Αττική. Συνολικά, η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα έχει φέρει περίπου 2.000 κλίνες για Covid και non Covid περιστατικά.

«Επίσης οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργαζόμαστε θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες, που θα ανακοινωθούν μέσα σ’ αυτήν την εβδομάδα. Και αυτές θα είναι πολύ χρήσιμες γιατί πιέζεται πολύ το ΕΣΥ και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, γιατί έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση των εισαγωγών και των νοσηλειών. Αρα θα χρειαστούμε όλες τις απλές κλίνες. Ευτυχώς δεν έχουμε δει μεγάλη αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όμως είμαστε σε εγρήγορση εάν χρειαστεί να παρέμβουμε», σημείωσε ο κ. Κωτσιόπουλος. Σημειώνεται ότι από σήμερα το νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» θα λειτουργεί ως only Covid νοσηλευτικό ίδρυμα.