Κορονοϊός: Ανησυχητική είναι η εικόνα από τα κρούσματα κορονοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς οι εισαγωγές ολοένα και αυξάνονται.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Γεωργόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook έκανε έκκληση για άμεσους εμβολιασμούς των πολιτών καθώς, όπως ανέφερε, οι κλίνες γεμίζουν από ανεμβολίαστους ασθενείς.

«Προς ανεμβολίαστους. Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19. Η κοινή φράση “γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου” (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη. Ιδιαίτερα εάν γνωρίζουμε ότι η Μ.Ε.Θ. ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας. Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν. Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δ. Γεωργόπουλος.

Ανεμβολίαστοι όλοι στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Η ιστοσελίδα cretapost.gr αναφέρει ότι, στις ΜΕΘ του νησιού έχει πέσει κατά πολύ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων, ενώ όλοι είναι ανεμβολίαστοι.

Μέχρι το Σάββατο, 14 Αυγούστου, στις κλίνες ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονταν 14 άτομα.

«Οι ηλικίες που έχουμε τώρα στις ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ είναι από 20 χρονών έως 84 χρονών. Η πλειονότητα όμως είναι σχετικά νέοι άνθρωποι. Δυστυχώς όλοι είναι ανεμβολίαστοι», δήλωσε ο Δ. Γεωργόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε και συγκεκριμένα, σε μία γυναίκα που διασωληνώθηκε ενώ είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, η κατάσταση της οποίας, όμως, έχει βελτιωθεί.