«Καμία εξαίρεση στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε τίποτα. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο», τόνισε, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προσθέτοντας ότι «και ο κόσμος πλέον έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα αυτού του μέτρου και θα είναι ο πρώτος που θα το αγκαλιάσει και θα ακολουθήσει τον νόμο».

Αναφορικά με τη γραμμή 1142, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για το τι ισχύει, να λαμβάνουν υποστήριξη για την διακοπή του καπνίσματος, αλλά και να αναφέρουν παραβάσεις του νόμου ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι πρόκειται για μια «εμβληματική κίνηση εκσυγχρονισμού της καθημερινότητας του πολίτη. Και εδώ, το είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες, συναντάται η ατομική ευθύνη με την κοινωνική, και η κοινωνική ευσυνειδησία με το κοινό συμφέρον. Η Πολιτεία οφείλει πρωτίστως να διασφαλίζει την δημόσια υγεία και την υγεία των πολιτών. Και αυτό κάνουμε, ο στόχος της Πολιτείας είναι να προασπίζει την υγεία των πολιτών και να αποτρέπει τον κάθε πολίτη να ξεκινάει το κάπνισμα. Και αυτό οφείλουμε να κάνουμε. Να προστατεύσουμε τους μη καπνιστές από το παθητικό κάπνισμα, διότι το παθητικό κάπνισμα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον πληθυσμό».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις επιχειρηματιών, είπε: «Ο εχθρός μας δεν είναι ο καπνιστής. Δίνουμε τη μάχη κατά του καπνίσματος. Και πιστεύω ότι σε μια ευνομούμενη κοινωνία, ο σεβασμός στον μη καπνιστή είναι αυτονόητος. Βεβαίως, κάθε πολίτης μπορεί στον ιδιωτικό του χώρο να κάνει ό,τι θέλει. Ο νόμος, όμως, έρχεται να προστατεύσει πρωτίστως όλους αυτούς τους εργαζόμενους στα καταστήματα, που υποχρεώνονται μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχουν επιλογή, να πολιορκούνται από τον καπνό των καπνιστών για πολλές ώρες και τόσες άλλες περιπτώσεις σε άλλους χώρους που δεν θέλουν να καπνίζουν».