«Το σίριαλ της υποβάθμισης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού που παίζεται εδώ και χρόνια, σε σκηνοθεσία όλων των κυβερνήσεων, εκτός της σχεδόν ανύπαρκτης δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχει πλέον νέο «επεισόδιο» με τίτλο «ψάξε να βρεις προσωπικό γιατρό» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει στη συνέχεια:

«Μάταια χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να βρουν προσωπικό γιατρό, αφού οι «διαθέσιμοι γιατροί» με το «καλημέρα» τελείωσαν. Η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα μέτρο χωρίς καν να διασφαλίσει στοιχειωδώς τη δυνατότητα εφαρμογής του, αφού οι γιατροί στη Δημόσια ΠΦΥ είναι ελάχιστοι και ακόμα πιο λίγοι είναι οι ιδιώτες-αυτοαπασχολούμενοι. Όλα στον «αυτόματο πιλότο» και στην ατομική ευθύνη του λαού να λύσει το πρόβλημα και με την απειλή της ποινής του 10% προσαύξησης σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις».

Το ΚΚΕ «διεκδικεί να καταργηθούν οι απαράδεκτες κυβερνητικές αποφάσεις για τον προσωπικό γιατρό και τα πρόστιμα. Τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών στη δημόσια ΠΦΥ και να εξασφαλιστεί από το κράτος η πλήρης και απολύτως δωρεάν ΠΦΥ για όλους» τονίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση του κόμματος.