Στις πολύ υψηλές πληρότητες που εξακολουθούν καταγράφουν το μήνα Οκτώβριο τα νησιά με ισχυρό brand και η Αθήνα- η οποία είναι γεμάτη με Αμερικανούς ταξιδιώτες- καθώς και οι χειμερινοί προορισμοί λόγω του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. “Ο Οκτώβρης είναι ένας εκπληκτικός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας ήδη οι πληρότητες στο Πήλιο, στη Μάνη, στα Τρίκαλα Κορινθίας και στην Αράχωβα ξεπερνούν το 90%, 95% στη Βυτίνα και στη Δημητσάνα, πολύ υψηλές πληρότητες στην Ήπειρο (Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Αρίστη κ.α.), ενώ υπάρχουν και προορισμοί που πλέον πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς κατάλυμα, όπως η ορεινή Ναυπακτία, όπου οι πληρότητες αγγίζουν το 100%.

“Ταυτόχρονα, στους brandαρισμένους προορισμούς Ρόδο, Κρήτη, στα μεγάλα νησιά μας, αλλά τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς- και φυσικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη- εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλες πληρότητες από Αμερικάνους, από Γάλλους.. τα αεροπλάνα πάνε και έρχονται” είπε ο Υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο εξακολουθεί να ενισχύεται η εθνική οικονομία και η μέση ελληνική οικογένεια από τον τουρισμό σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

“Αυτό αποτελεί σημαντική τόνωση για την ελληνική οικονομία, θα τα πούμε για τα έσοδα το Δεκέμβρη, εγώ περιμένω μέχρι το τέλος του έτους. Ο προϋπολογισμός του 2022 προέβλεπε 15 δις ευρώ έσοδα από τον τουρισμό. Όχι μόνο τα ξεπεράσαμε, αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα είμαστε αρκετά πάνω από τα 18,2 δις του 2019” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας.