Επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε δηλώσεις του έξω από τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε αυτούς που επέζησαν από την τραγωδία στο Μάτι και τη φονική πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού. Διευκρινίζεται ότι τα αναλώσιμα (ειδικές γάζες, προϊόντα περιποίησης) περιποίησης τραυμάτων θεωρούνται από το νόμο καλλυντικά και δεν καλύπτονται από τα τον ΕΟΠΥΥ.

«Πριν από έναν χρόνο και αυτές τις ημέρες είναι η τραγική επέτειος, χάσαμε 102 ανθρώπους. Με έναν τραγικό τρόπο, με προφανείς ευθύνες του ελληνικού κράτους. Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους κατάφεραν μέσα σε αυτό το δράμα να επιβιώσουν. Δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι που κατάφεραν να επιβιώσουν να ταλαιπωρούνται» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Άρα, αύριο συγκαλώ έκτακτα το ανώτατο υγειονομικό συμβούλιο, το οποίο παίρνει απόφαση για αυτούς τους ανθρώπους, τα επιθέματα, τις σιλικόνες, τις αλοιφές που χρειάζονται και ότι άλλο προκύπτει με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών. Θα μπορούν να πηγαίνουν στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή εδώ στην κεντρική υπηρεσία και με τη γνωμάτευση του γιατρού ότι έχουν νοσηλευτεί για εγκαύματα και τη χρήση των συγκεκριμένων υλικών που απαιτείται, θα τα παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ» τόνισε.