Το βίντεο με την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Athens Voice έδωσε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας.

Σύμφωνα με το κείμενο που ανάρτησε η Athens Voice περίπου 10 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στα γραφεία της Athens Voice. Κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους της εφημερίδας. Λίγο μετά την επίθεση ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανάρτηση στο indymedia.

Σύμφωνα με την ανάρτηση των μελών της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης η επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας έγινε σε συνέχεια της χθεσινής τους «εφόδου» στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για τον τραγικό θάνατο της αποκλειστικής νοσοκόμας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν και το σχόλιο που είχε αναρτήσει η εφημερίδα και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.  «Εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice χτίζουν μια απολίτικη μάζα υπάκουων κανίβαλων. Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει τη κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες. Εκτός αυτού εξαπολύει τα παπαγαλάκια της να λοιδορούν το θάνατο μιας ταξικής μας αδελφής και όταν έρχεται η ώρα να απολογηθούν, με απλές αερολογίες προσπαθούν να καλύψουν το λάθος τους, με τρόπο όμως που όχι απλά δεν καλύπτει, αλλά επιβεβαιώνει τη ρατσιστική τους διάθεση», γράφουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 1η Ιουνίου άγνωστοι βανδάλισαν την είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Athens Voice. Έβαψαν συνθήματα με σπρέι και πέταξαν τρικάκια.

ΣΥΡΙΖΑ για Atnens Voice: Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας

«Kαταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice. Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα».

ΝΔ για την επίθεση: Είναι επίθεση στη Δημοκρατία

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται. Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ανάφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 

ΚΙΝΑΛ: Πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης

Στην ανακοίνωσή του για την καταδρομική επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της εφημερίδας Athens Voice το ΚΙΝΑΛ σημειώνει τα εξής: Η επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice είναι πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης και την καταδικάζουμε απερίφραστα.

Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου, δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας. Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος την δράση του, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Βενιζέλος: Tην Κυριακή οι πολίτες έχουν τρόπους να αντιδράσουν

«Η καταδίκη της σημερινής και κάθε άλλης πράξης βίας και η συμπαράσταση στην Athens Voice και τους εργαζόμενους της είναι απόλυτη. Δεν αρκεί όμως. Ευτυχώς την Κυριακή οι πολίτες έχουν τρόπους να αντιδράσουν και να καταδικάσουν όσους υποθάλπουν ή ανέχονται τα φαινόμενα αυτά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Athens Voice, ο Eυάγγελος Βενιζέλος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Βενιζέλου:

«Η επίθεση οργανωμένης βίας στα γραφεία της Athens Voice, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, λειτουργεί, πρώτον ως ισχυρή υπόμνηση της σημασίας που έχει η ελευθερία του λόγου ακόμη και όταν η άσκησή της σε κάποια περίπτωση προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Όσο αναζητούμε τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στο δημόσιο λόγο κάποιοι άλλοι οργανώνουν και προβάλλουν ως προοδευτική την βίαιη παρεμπόδιση του. Λειτουργεί, δεύτερον, ως κίνητρο αναζήτησης της αλυσίδας γεγονότων που οδήγησαν στον τραγικό και τόσο άδικο θάνατο της Γκαιντέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο Νίκαιας. Τόσες ημέρες κάποιοι κοιτούν το δάκτυλο και όχι το φεγγάρι. Τα άλλα, σε σχέση με το επίπεδο ασφαλείας και τη διάχυση της βίας έχουν ειπωθεί δυστυχώς πολλές φορές.

Η καταδίκη της σημερινής και κάθε άλλης πράξης βίας και η συμπαράσταση στην AV και τους εργαζόμενους της είναι απόλυτη. Δεν αρκεί όμως. Ευτυχώς την Κυριακή οι πολίτες έχουν τρόπους να αντιδράσουν και να καταδικάσουν όσους υποθάλπουν ή ανέχονται τα φαινόμενα αυτά».