«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος τα πρώτα λεπτά της εισηγητικής ομιλίας του, στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισήμανε ο Πάνος Καμμένος, η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα μια «εντιμη και ανοιχτη συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία». «Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», υπογράμμισε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Και συμπλήρωσε: «Οπως είπε ο Τσίπρας στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε».

«Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας. Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία. Πολλοί «καμμενολόγοι» μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».

Αναφερόμενος σε στελέχη του κόμματός του που διαφοροποιούνται από την γραμμή των ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «μακεδονοκλάστες», που ο ίδιος έκανε «τζάμπα μάγκες» στο παρελθόν. Αυτοί έχουν πια τελειώσει, υπογράμμισε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Α΄) που βρίσκεται στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.