Για τις πολύ δύσκολες ημέρες που ακολουθούν λόγω του καύσωνα και του ισχυρού ανέμου προειδοποίησε ο Γιάννης Καλλιάνος από το βήμα της Βουλής. 

Ο βουλευτή της ΝΔ  στο τέλος της ομιλίας του για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία, ζήτησε την κατανόηση του Προέδρου και τόνισε πως θα χρησιμοποιήσει την ιδιότητα του μετεωρολόγου για να “χτυπήσει καμπανάκι” σχετικά με τον καύσωνα που έρχεται.

Συγκεκριμένα είπε:

«Θα χρησιμοποιήσω την ιδιότητα του μετεωρολόγου και θέλω από το βήμα της Βουλής να σας ενημερώσω και να σας παρακαλέσω να με προσέξετε γιατί έρχονται δύσκολες μέρες. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο έρχεται ένας καύσωνας ο οποίος θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Να ενημερώσετε κι εσείς στις περιοχές σας τους αρμόδιους φορείς ότι έρχεται καύσωνας ισχυρός, αλλά και αέρας πολύ δυνατός 7-8 μποφόρ. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Με ακούνε όσοι πρέπει να με ακούσουν, σας ενημερώνω να ξέρετε ότι μας περιμένουν τρεις δύσκολες μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Από την Κυριακή και μετά πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται και βροχές».