Οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά κοντά στο Λος Άντζελες, αφότου μια τροπική καταιγίδα έφερε βροχή και χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η πυρκαγιά στο Φέρβιου περιορίστηκε κατά 40% το βράδυ του Σαββάτου, έχοντας νωρίτερα στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα, εν μέσω κύματος καύσωνα που έπληξε τις νοτιοδυτικές αμερικανικές πολιτείες, κάνοντας στάχτη 113.000 στρέμματα και καταστρέφοντας περισσότερα από 20 κτίρια.

Εξασθενημένη η τροπική καταιγίδα Κέι, η οποία την Πέμπτη έπληξε ως τυφώνας το Μεξικό προτού κατευθυνθεί βορειότερα, έφερε βροχή που συνέβαλε στην επιχείρηση πυρόσβεσης. «Η ένταση της πυρκαγιάς έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της υγρασίας από την τροπική καταιγίδα Κέι», ανέφερε η Υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια (Cal Fire).

Παράλληλα, όμως, οι αρχές προειδοποιούν ότι οι βροχοπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές.