Αν και δεν ήμασταν σίγουροι, μέχρι να γίνουν οι τελικές διευκρινήσεις, το περιμέναμε. Η υφυπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από το 2020 θα δίδεται και στους «μετανάστες». Χρησιμοποίησε την γνωστή δικαιολογία ότι αντιμετωπίζουμε δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο, είπε, δεν έχει πολιτικό πρόσημο και με αυτόν τον τρόπο μας λέει ότι θα συμβάλει στην αντιμετώπισή του. Θα το λαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες καθώς και αυτοί των ευρωπαϊκών χωρών που ζουν στην Ελλάδα και γίνεται προσπάθεια να το λαμβάνουν και οι πολίτες τρίτων χωρών που ζουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα, για να μην υπάρξει αδικία.

Σε ερώτηση αν θα έπαιρνε το επίδομα και η οικογένεια Αντετοκούμπο δήλωσε πως ναι γιατί κάποιος που μπορεί να μην είναι υπήκοος αλλά κάτοικος για δέκα, ας πούμε χρόνια, δικαιούται να παίρνει το επίδομα. Τώρα τι σχέση έχει η οικογένεια Αντετοκούμπο με την εξαγγελία της υφυπουργού δεν γνωρίζουμε. Για το ποσόν είπε πως είναι το 10% περίπου του υψηλότερου εισοδήματος για να υπάρχει αίσθημα δικαίου και αναλογικότητας στους πολίτες.

Μας έλεγαν, όλοι τους, ότι το δημογραφικό θα «λυθεί» με «μετανάστες», αλλά τώρα η κυβέρνηση θα τους χαρτζιλικώνει κιόλας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν για τις παροχές ότι η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως βρήκε δημοσιοοικονομικό χώρα. Όπως και να έχει γι’ ακόμα μία φορά ευνοημένοι θα είναι οι «μετανάστες» και άλλες «ευπαθείς» ομάδες. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν άλλες ανάγκες των Ελλήνων που τους έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση, που οι κυβερνήσεις δημιούργησαν.  …