Τα τρομοπακέτα έχουν σταλεί παντού τελικά όπως αποδεικνύεται και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, μετά τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο που ήταν ανάμεσα στους παραλήπτες τρομοπακέτου, το FBI έσπευσε και σε ταχυδρομείο στο Ντέλαγουερ στην Βαλτιμόρη. Και αυτό που βρήκε ήταν το τρομοπακέτο που προοριζόταν για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Ένα δεύτερο ύποπτο δέμα με παραλήπτη τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εντοπίστηκε στο Ντελαγουέαρ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Το CNN δημοσίευσε φωτογραφία του τρομοπακέτου με παραλήπτη τον Ντε Νίρο που είναι το τελευταίο από μία σειρά ανάλογων δεμάτων που από χθες έχουν φτάσει σε πολλά δημόσια πρόσωπα και οργανισμούς.

Το δίκτυο του NBC στη Νέα Yόρκη μετέδωσε ότι το δέμα αυτό είναι παρόμοιο με αυτά που εστάλησαν σε εξέχοντες Δημοκρατικούς νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και ότι αυτό είχε σταλεί στη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται εστιατόριο που ανήκει στον γνωστό ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εστάλησαν στη Χίλαρι Κλίντον, τον Μπαράκ Ομπάμα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και άλλες προσωπικότητες που έχουν ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ: μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις ενδιάμεσες εκλογές, η πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ πήρε βίαιες διαστάσεις σήμερα, με Αμερικανούς αξιωματούχους να μιλούν για εσωτερική «τρομοκρατία».

Με ανακοίνωσή του το FBI γνωστοποίησε ότι ακόμα δύο τρομο-πακέτα απεστάλησαν στα γραφεία του Κεντρικού Ταχυδρομείου του Λος Άντζελες, και τα οποία απευθύνονταν στην Αμερικανίδα γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Μαξίν Γουότερς.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας. Πριν από δύο ημέρες είχε εντοπιστεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου, αφού δέχτηκαν μία κλήση εργαζομένου του για ένα «ύποπτο πακέτο».

«Ένας εργαζόμενος στην οικία άνοιξε το πακέτο, και είδε μέσα κάτι που έμοιαζε με εκρηκτική συσκευή. Το άτομο αυτό μετέφερε το πακέτο σε δασώδη έκταση που βρίσκεται κοντά», ανέφερε η ανακοίνωση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Όπως επισημαίνεται, ο Τζορτζ Σόρος δεν βρισκόταν στην οικία του εκείνη την ώρα.

Εκκενώθηκε γραφείο βουλευτού των Δημοκρατικών στη Φλόριντα

Το γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς στη Φλόριντα εκκενώθηκε αφού εντοπίστηκε ένα ύποπτο δέμα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά τον συναγερμό για την αποστολή ύποπτων πακέτο σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN. Η Γουάσερμαν-Σουλτς είναι η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της συσκευής για προληπτικούς λόγους.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις «τρομακτικές και ποταπές ενέργειες», οι «υπεύθυνοι των οποίων πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Η «πολιτική βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το δέμα που προοριζόταν για την Κλίντον, την αντίπαλο του νυν προέδρου των ΗΠΑ στις προεδρικές εκλογές του 2016, εντοπίστηκε χθες το βράδυ, εκείνο προς τον Ομπάμα σήμερα το πρωί, ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία.

Κανένα από τα δέματα δεν παρελήφθη από τα πρόσωπα για τα οποία προοριζόταν κι η ζωή τους δεν διέτρεξε κίνδυνο, διευκρίνισε η Μυστική Υπηρεσία.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης, με άγνωστους -προς το παρόν- αποστολείς, το οποίο, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε σε όλο του το φάσμα εξαιτίας της σχολαστικής έρευνας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες εντόπισαν τους φακέλους με τα εκρηκτικά και σήμαναν συναγερμό σε όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Όπως έγινε γνωστό από τις μυστικές υπηρεσίες, κανένας από τους «αποδέκτες» των πακέτων δεν κινδύνευσε, καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως στη διάρκεια των ελέγχων ρουτίνας που διεξάγεται κατά την παραλαβή της αλληλογραφίας.

Την ακροδεξιά οργάνωση Proud Boys δείχνουν ως δράστες του τρομο-μπαράζ στις ΗΠΑ, τα ηλεκτρονικά ίχνη που εντοπίστηκαν από τις αμερικανικές αρχές κατά την εξέταση του μηχανισμού που εντοπίστηλε στο γραφείο του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Τη νεώτερη αυτή εξέλιξη επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, λέγοντας πως η έρευνα των αρχών παραπέμπει στο δίκτυο μίσους Proud Boys, το οποίο πρόσφατα εμφανίστηκε στην αμερικανική μεγαλούπολη και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε «πρόσωπα που προστατεύονται» από την υπηρεσία. Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεσττσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Το ύποπτο δέμα που εστάλη στην οικία των Κλίντον στην Chappaqua του Γουέτσεστερ της Νέας Υόρκης και που πιθανότατα περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό, βρέθηκε από υπάλληλο, ο οποίος ελέγχει την αλληλογραφία του πρώην προεδρικού ζεύγους.

Η Χίλαρι Κλίντον, με δημόσια δήλωσή της, επιβεβαίωσε τον εντοπισμό του ύποπτου πακέτου στην οικία της οικογένειάς της και ευχαρίστησε τις αμερικανικές αρχές για τα ταχύτατα αντανακλαστικά τους. Έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στους άντρες και τις γυναίκες που εργάζονται στις μυστικές υπηρεσίες, λέγοντας ότι όλοι θα πρέπει να αισθάνονται ευγνωμοσύνη απέναντί τους, «πολύ περισσότερο σήμερα».

Λίγο μετά, το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το οποίο βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ, που καταγγέλλει την κάλυψή του υπέρ των Δημοκρατικών και ταυτόχρονα εχθρικά διακείμενη προς την προεδρία του, ανακοίνωσε ότι εκκένωνε τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη, στο Κολόμπους Σέρκλ, στην καρδιά του Μανχάταν, μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βρήκαν στο CNN «κάτι που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό», ενώ το δέμα εμπεριείχε και μια «λευκή σκόνη».

Το τηλεοπτικό δίκτυο επισήμανε ότι το δέμα είχε σταλεί ειδικά στον Τζον Μπρέναν, τον πρώην διευθυντή της CIA και σχολιαστή στο CNN, που αποδοκιμάζει δημοσίως τη διοίκηση Τραμπ.

Ύποπτο δέμα στη Φλόριντα

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η αστυνομία της Φλόριντα έκανε γνωστό ότι βρήκε ένα ύποπτο δέμα κοντά στο γραφείο της βουλευτίνας του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Γουάσερμαν-Σουλτς, πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, που ωθήθηκε στην παραίτηση το 2016 αφού κατηγορήθηκε ότι ευνόησε τη Χίλαρι Κλίντον έναντι του Μπέρνι Σάντερς στις προκριματικές εκλογές.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο γνωστοποίησε κατόπιν ότι εστάλη ύποπτος μηχανισμός στο γραφείο του στο Μανχάταν, ενώ μεταξύ των στόχων βρέθηκε και ο Έρικ Χόλντερ, πρώην γενικός εισαγγελέας υπό προεδρίας Ομπάμα.

Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική βουλευτίνα Μαξίμ Ουότερος επιβεβαίωσε επίσης ότι το γραφείο της στην Ουάσιγκτον στοχοθετήθηκε από ένα ύποπτο δέμα.

Εσφαλμένοι συναγερμοί σήμαναν και στα γραφεία στο Μανχάταν του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και στο γραφείο στην Ουάσιγκτον της βουλευτίνας από την Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Όμως, ο υπεύθυνος του γραφείου αντιτρομοκρατίας του FBI στη Νέα Υόρκη Μπράιαν Πάαρμαν είπε ότι επρόκειτο για συντονισμένες αποστολές.

«Φαίνεται ότι ένα ή περισσότερα πρόσωπα έστειλαν πολλά παρόμοια δέματα» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Νέα Υόρκη.

Η αποστολή αυτών των εκρηκτικών μηχανισμών έγινε δύο ημέρες αφότου βρέθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο γραμματοκιβώτιο της κατοικίας του επενδυτή Τζορτζ Σόρος, εκ των μεγαλύτερων δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, με τους Δημοκρατικούς να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και θα οδηγήσουν σε παράλυση την κυβέρνηση Τραμπ.

Εκκενώθηκαν και τα γραφεία της San Diego Union-Tribune στο Ντάλας
Ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε και στα γραφεία της San Diego Union-Tribune, της εφημερίδας που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το γραφείο της βουλευτή των Δημοκρατικών Καμάλ Χάρις, στο Ντάλας. Όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τα γραφεία της εφημερίδας εκκενώθηκαν και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο για τον έλεγχο του πακέτου.