Οι κινεζικές αρχές σταμάτησαν τις παραδόσεις δεμάτων σε ορισμένες περιοχές της χώρας, λόγω φόβου ότι τα πακέτα θα μπορούσαν να διασπείρουν τον κορονοϊό,  μετά από πολλά θετικά κρούσματα που συνδέονταν με κατασκευαστές παιδικών ενδυμάτων.

Μια σειρά πρόσφατων θετικών κρουσμάτων είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων σε αρκετές περιοχές καθώς εκατοντάδες πακέτα–και όποιος ήρθε σε επαφή μαζί τους– ελέγχθηκαν για κορονοϊό, αναφέρει το Bloomberg.

Στην επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο, τρεις εργαζόμενοι σε μια ανώνυμη εταιρεία κατασκευής παιδικών ρούχων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Αυτό ώθησε τις αρχές να αναγκάσουν όποιον χειριζόταν ή είχε λάβει δέματα από αυτήν την εταιρεία να υποβληθεί σε έλεγχο.

Αξιωματούχοι στη Χεμπέι έλεγξαν 300 πακέτα ρούχων που συνδέονται με την εταιρεία Haohui Ecommerce Co. για τυχόν ίχνη του κορωνοϊού.

Σταμάτησαν, επίσης, τις υπηρεσίες παράδοσης στις πόλεις Xinji και Jinzhou, αν και όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

Αξιωματούχοι στο Xilinhot, που βρίσκεται στην Εσωτερική Μογγολία, ζήτησαν επίσης από άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με πακέτα από άλλο κατάστημα ρούχων τον περασμένο μήνα να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικά κρούσματα σε σχέση με αυτά τα πακέτα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η αναστολή των παραδόσεων δεμάτων ήρθε σε μια κακή στιγμή από εμπορικής και οικονομικής απόψεως, καθώς αύριο Πέμπτη  ξεκινάει στην Κίνα το μεγαλύτερο φεστιβάλ διαδικτυακών αγορών, Single’s Day.

Η παύση στις παραδόσεις δεμάτων είναι ένα από τα μέτρα που λαμβάνει η Κίνα, στα πλαίσια της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» σε τοπικά κρούσματα κορονοϊού.

Η χώρα έχει επιβάλει στοχευμένους ταξιδιωτικούς και άλλους περιορισμούς τελευταία, για να σταματήσει μια μεγάλη εξάπλωση των κρουσμάτων εν μέσω της έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο διαταράσσει τις τοπικές οικονομίες.

ΠΗΓΗ: New York Post