Η Ρεάλ Μαδρίτης αντέδρασε στη «σφαλιάρα» από την Εϊμπάρ και μετά το «διπλό» πρόκρισης στη Ρώμη, επικράτησε με 2-0 της Βαλένθια στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Είχε καλά διαστήματα, αλλά και κενά στην άμυνα, με τον Κουρτουά να δείχνει την κλάση του. Πάλι εκτός ενδεκάδας ο Ισκο, μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αρνητικό ρεκόρ για Μπέιλ, δεν έχει σκοράρει στα 10 τελευταία πρωταθλήματος (793 αγωνιστικά λεπτά), το χειρότερό του στη La Liga.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε ασφυκτικά και στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Εξαιρετική ενέργεια του Καρβαχάλ, έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Βας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η «βασίλισσα» είχε τον απόλυτο έλεγχο, κυκλοφορούσε εξαιρετικά τη μπάλα και δεν άφηνε στη Βαλένθια το παραμικρό περιθώριο να φανεί απειλητική. Ο Μπενζεμά στο 22′ κόπηκε λίγο πριν πλασάρει, ενώ στο 29′ ο Νέτο έκανε μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Μπέιλ. Οι «Νυχτερίδες» μετά το ημίωρο βελτιώθηκαν ανασταλτικά, έκλεισαν διαδρόμους, αλλά δε βρήκαν ποτέ λύσεις επιθετικά.

Η Βαλένθια μπήκε μεταμορφωμένη στην επανάληψη, έτρεξε αρκετά και ο Σάντι Μίνα σε δυο περιπτώσεις βγήκε απέναντι στον Κουρτουά, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στη Ρεάλ, με αποκορύφωμα τη χαμένη ευκαιρία του Παουλίστα στο 65′. Ο Σολάρι πέρασε στο ματς τον Ασένσιο, στη θέση του απογοητευτικού Μπέιλ και η Ρεάλ αντέδρασε. Μάλιστα, στο 73′ ο Ασένσιο έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Πιτσίνι έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ο Κουρτουά νίκησε τον Μπατσουαγί σε μεγάλο τετ-α-τετ, έσωσε την εστία του και έδωσε τη… σκυτάλη στους συμπαίκτες του για ένα δεύτερο γκολ. Στο 83′ ο Καρβαχάλ έκανε εξαιρετική κούρσα, η μπάλα έφτασε στον Μπενζεμά κι από την ασίστ του ο Βάθκεθ διαμόρφωσε το 2-0.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Ράμος, Καρβαχάλ, Βαράν, Ρεγκιλόν, Μόντριτς (71′ Βαλβέρδε), Βάθκεθ, Γιορέντε, Θεμπάγιος (80′ Ισκο), Μπενζεμά, Μπέιλ (63′ Ασένσιο)

Βαλένθια: Νέτο, Γκαράι, Γκάμπριελ, Βας (68′ Πιτσίνι), Γκαγιά, Κοκλέν (68′ Κοντογκμπία), Παρέχο, Γκουέντες, Σολέρ, Γκαμεϊρό (72′ Γκαμεϊρό), Μίνα