Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα όσον αφορά τη διάδοση της πανδημίας του κορονοϊού στη γειτονική μας χώρα.

«Για πρώτη φορά έπειτα από αρκετές εβδομάδες οι δείκτες της πανδημίας βελτιώνονται. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και ρεαλιστές, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μια νέα, διαφορετική φάση», ανέφερε ο Σπεράντσα.

«Το 88% των κατοίκων της χώρας άνω των 12 ετών έχει κάνει δυο δόσεις του εμβολίου και σχεδόν 35 εκατομμύρια, σε σύνολο 61 εκατομμυρίων κατοίκων, έλαβε και την τρίτη, “αναμνηστική” δόση», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας, στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.362 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους. Την περασμένη εβδομάδα τα περιστατικά ήταν 1.823.

Σε ό,τι αφορά τους νοσοκομειακούς θαλάμους, οι ασθενείς με covid-19 αποτελούν το 29,5% του συνόλου, ενώ στις μονάδες εντατικής θεραπείας το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 14,8%.

Στην περιφέρεια Μάρκε, όμως, τις κεντρικής Ιταλίας καταγράφεται αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, κάτι που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην κήρυξη της περιοχής σε «πορτοκαλί ζώνη».

Αντιθέτως, στην περιφέρεια της Σικελίας, όπως και στις ευρύτερες περιοχές του Τορίνο και της Λ’ Άκουϊλα, έπειτα από μια ανησυχητική άνοδο των επιδημιολογικών δεικτών, τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έχει βελτιωθεί.