Το δραματικό της υπόθεσης είναι πως μόλις η μητέρα του πήρε εξιτήριο, δεν επισκέφτηκε τον γιο της ούτε μία φορά, ουσιαστικά τον εγκατέλειψε. Η γυναίκα έγινε αντικείμενο σφοδρής κριτικής στη Ρωσία με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να μιλήσει δημόσια και να ισχυριστεί ότι έχει προβλήματα με το αλκοόλ.

Ένας έφηβος που έσωσε τη μητέρα του από βιασμό πέθανε μετά από 19 μήνες μάχης στο νοσοκομείο.

Ήταν τον Μάιο του 2017 όταν ο 16χρονος Vanya Krapivin δέχτηκε επίθεση από τον μεθυσμένο γείτονα με αποτέλεσμα να σπάσει το κρανίο του.

Η μητέρα του, Natalia Krapivina, είχε δεχτεί επίθεση στο σπίτι της οικογένειας στο Severodvinsk, στα νοτιοδυτικά της Ρωσίας, από τον γείτονα της, Roman Pronin, που επιχείρησε να τη βιάσει. Ο 16χρονος επιχείρησε να προστατέψει τη μητέρα του όταν ο γείτονας τον χτύπησε επανειλημμένα στο κεφάλι με ένα βαράκι βάρους τριών κιλών.

Γείτονες που άκουσαν τις κραυγές εντόπισαν το παιδί αιμόφυρτο και λιπόθυμο. Ο άνδρας είχε φύγει από το σημείο πιστεύοντας πως είχε σκοτώσει το παιδί. Τελικά ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του που είχε μαχαιρωθεί 27 φορές. Το παιδί έπεσε σε κώμα ενώ η μητέρα ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο.

Οι χειρούργοι αφαίρεσαν ένα μέρος του εγκεφάλου και έβαλαν κομμάτια τιτάνιου στο κρανίο. Ένα χρόνο μετά την επίθεση, το παιδί έδειξε σημάδια καλυτέρευσης ξεκινώντας να τρώει πολτοποιημένο φαγητό και αναγνωρίζοντας την νοσοκόμα που τον φρόντιζε.

Το δραματικό της υπόθεσης είναι πως μόλις η μητέρα του πήρε εξιτήριο, δεν επισκέφτηκε τον γιο της ούτε μία φορά, ουσιαστικά τον εγκατέλειψε. Η γυναίκα έγινε αντικείμενο σφοδρής κριτικής στη Ρωσία με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να μιλήσει δημόσια και να ισχυριστεί ότι έχει προβλήματα με το αλκοόλ. Μάλιστα είπε πως είχε τύψεις γι αυτό που είχε πάθει ο γιος της και γι αυτό δεν μπορούσε να τον επισκεφτεί.

Απλοί πολίτες μάζεψαν χρήματα προκειμένου να στείλουν τον 16χρονο σε κέντρο αποκατάστασης στην Ισπανία. Δυστυχώς η υγεία του παιδιού επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου.