Στα πρότυπα των μεγάλων ισπανικών κι αγγλικών κλαμπ, ο Ολυμπιακός παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας (5/9) σε μία ολόλαμπρη τελετή στο «Γ. Καραϊσκάκης», το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό αστέρι που έχει πατήσει το πόδι του στα ελληνικά γήπεδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, τον Βραζιλιάνο πρώην αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρσέλο.

Ο 34χρονος άσος έφτασε στην Ελλάδα στις 18:20 με ιδιωτικό τζετ, με τον Κριστιάν Καρεμπέ να τον υποδέχεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να αναχωρούν μαζί για το φαληρικό γήπεδο, όπου ο κόσμος του Ολυμπιακού δημιούργησε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα από πολύ νωρίς.

Περίπου 20.000 φίλοι των «ερυθρόλευκων» κατέκλυσαν τις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» για να δουν και να αποθεώσουν τον Μαρσέλο, τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του και οι δύο γιοι του Έντσο και Λίαμ.
Ο Μαρσέλο πήγε πρώτα στα αποδυτήρια του νέου ποδοσφαιρικού «σπιτιού» του, όπου τον περίμενε ήδη η φανέλα με το αγαπημένο του «12» που φορούσε στη Ρεάλ Μαδρίτης και η θέση του με το όνομά του και τον αριθμό του.

Εκεί γνωρίστηκε με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κωνσταντίνο Καραπαπά, την ώρα που στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» είχε στηθεί ένας φαντασμαγορικός «διάδρομος» από τα τρόπαια του συλλόγου, προκειμένου να «υποδεχθούν» τον πεντάκις πρωταθλητή Ευρώπης με τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης.

Λίγο μετά τις 20:30 ο Μαρσέλο συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, παρουσία του Καρεμπέ, ενώ την ίδια ώρα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ «έπαιζε» στα matrix του γηπέδου ένα βίντεο από τις μεγαλύτερες στιγμές του Βραζιλιάνου άσου.

Στις 20:46 ο Κριστιάν Καρεμπέ μπήκε στο γήπεδο, πήρε το μικρόφωνο και φώναξε προς την εξέδρα «είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό» προκαλώντας παραλήρημα στην εξέδρα, που άρχισε να τραγουδάει το σχετικό σύνθημα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ κάλεσε στη συνέχεια κοντά του τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Μαρσέλο, οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με δεκάδες βεγγαλικά.

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας έναν αληθινό θρύλο, τον Μαρσέλο. Του εύχομαι να μείνει μαζί μας για πολλά χρόνια και να πανηγυρίσουμε πολλές μεγάλες στιγμές, πρωταθλήματα και νίκες στην Ευρώπη» ήταν το μήνυμα του κ. Μαρινάκη, ο οποίος στη συνέχεια του έκανε την πρώτη… πάσα.

«Σας ευχαριστώ. Είμαι πολύ χαρούμενος, ικανοποιημένος. Κι η οικογένειά μου επίσης. Ελπίζω να βρίσκομαι εδώ και να βοηθήσω την ομάδα με μεγάλη αφοσίωση. Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω ένα πράγμα. Ευχαριστώ σε όσους ήρθατε. Πάμε Ολυμπιακέ», τόνισε απ’ την πλευρά του ο 34χρονος σούπερ σταρ, με την τελευταία ατάκα να τη φωνάζει στα ελληνικά.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το λόγο λέγοντάς του «Μαρσέλο καλώς ήρθες στην οικογένεια του Ολυμπιακού» και του έδωσε τη φανέλα με το «12», με το γήπεδο να παίρνει εκ νέου «φωτιά».

«Ο κ. Μαρινάκης έκανε κάτι μαγικό. Όταν λέμε ότι συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, εννοούμε αυτό που κάναμε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη και το σύλλογο. Υποδεχθήκαμε κάποιον που έχει κερδίσει πέντε Champions League, έξι πρωταθλήματα Ισπανίας και πολλούς τίτλους. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Μαρσέλο που έγινε μέλος της οικογένειάς μας» δήλωσε λίγο μετά την παρουσίαση ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Μαρσέλο, μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο. Η οικογένειά μου είναι πολύ χαρούμενοι. Τραγουδούσαν όλοι μαζί. Αυτή η υποδοχή είναι εκπληκτική. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου» τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος άσος για την υποδοχή που του επιφύλαξε ο κόσμος και η οικογένεια του Ολυμπιακού και πρόσθεσε για το τι τον έφερε στον Ολυμπιακό:

«Από την πρώτη στιγμή ήμουν ενθουσιασμένος. Από την πρώτη επαφή με τον κόσμο. Μου άρεσε το πρότζεκτ. Ένιωσα πολύ επιθυμητός και αγαπητός. Νομίζω ότι θα βρω όσα ψάχνω. Είχα την ευκαιρία να παίξω αντίπαλος με τον Ολυμπιακό πριν από πολλά χρόνια. Θυμάμαι το κλίμα. Ήθελα να το ζήσω και ήξερα ότι θα ζήσω όμορφες στιγμές. Θέλω να πετύχω πράγματα με τον σύλλογο, για να γίνει πολύ, πολύ μεγάλος σύλλογος.

Υπόσχομαι ότι θα τα δίνω όλα, θα δίνω την ψυχή μου στο γήπεδο. Θέλω να βοηθήσω, να ενσωματωθώ στις αξίες του συλλόγου. Αυτό υπόσχομαι, ότι θα τα δώσω όλα».

Ερωτηθείς για το αν θα μάθει… ελληνικά ο 34χρονος άσος απάντησε χαμογελαστός: «Τα ελληνικά είναι κάτι που έχω σκεφτεί από την πρώτη στιγμή να μάθω. Σκεφτόμουν να μάθω κάποια πράγματα, αλλά είναι πολύ δύσκολα.

Είναι μεγάλη τιμή να μάθω τη γλώσσα εδώ όπου θα ζω, σε μια χώρα που είναι πολύ όμορφη. Είναι στο μυαλό μου να το κάνω».

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν έχει μιλήσει με τους συμπατριώτες του κι άλλοτε μεγάλες δόξες των Πειραιωτών Ριβάλντο και Ζιοβάνι: «Δεν έχω προλάβει να μιλήσω γιατί δεν είχα πολύ χρόνο και μετακόμισα βιαστικά από τη Μαδρίτη στην Αθήνα. Με την πρώτη ευκαιρία θα τους βρω για να τους μιλήσω και να μου δώσουν ένα ωραίο feeling για την Ελλάδα…».