Γιατί οι αλβανικές Αρχές θέλουν πάση θυσία να κατασχέσουν τη γαλανόλευκη που είχε μαζί του ο 35χρονος στις 28 Οκτωβρίου – Έκκληση της ομογένειας στο ελληνικό ΥΠΕΞ ώστε να μην καταλήξει σε αλβανικά χέρια η σημαία – σύμβολο

Νέα διάσταση στην υπόθεση του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες, δίνει η επιμονή των αλβανικών Αρχών να εντοπίσουν και να κατασχέσουν τη μεγάλη ελληνική σημαία, η οποία προκάλεσε αίσθηση κατά την ημέρα της κηδείας του Έλληνα ομογενούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Τίρανα φαίνεται πως επικρατεί εκνευρισμός, με την αλβανική αστυνομία να επιδεικνύει περίσσεια σπουδή, ώστε να βρεθεί το εθνικό μας σύμβολο και να υπάρχει, με τον τρόπο αυτό, στα χέρια των Αλβανών ένα τεκμήριο δήθεν «ελληνικού αλυτρωτισμού».

Οι πληροφορίες αυτές συγκλίνουν και με τη μαρτυρία της ίδιας της μητέρας του 35χρονου, της Βασιλείας Κατσίφα. Όπως αναφέρεται σε σημερινό (12/11/2018) δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», η ίδια ανέφερε πως οι αλβανικές Αρχές έχουν εξαπολύσει «λυτούς και δεμένους», ώστε να βρουν ποιος την έχει και να την κατάσχουν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τη σημαία την είχε ράψει καιρό πριν ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, με αφορμή το μεγάλο συλλαλητήριο που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. «Είναι αλήθεια, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, για να βρουν τη σημαία του παιδιού μου. Μέχρι και αεροπλάνο πετούσε, για να τη βρουν», είπε η μητέρα του 35χρονου στους δημοσιογράφους.