Περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής είχαν πέσει έως χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δίου- Ολύμπου Πιερίας, προκαλώντας αρκετές πλημμύρες.

Η βροχόπτωση, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, στην Κεντρική Μακεδονία ξερίζωσε δέντρα, πλημμύρισε δρόμους αλλά ευτυχώς δεν προκάλεσε θύματα ή τραυματισμούς.

Στο παραλιακό «μέτωπο» της Πιερίας οι ζημιές ήταν πολλές. Για ακόμη μία φορά πλημμύρισε ο οικισμός «Ολυμπιακή Ακτή», ενώ ανάλογα φαινόμενα καταγράφηκαν στο Λιτόχωρο, στη Νέα Εφεσο και το Βαρικό. Η Πυροσβεστική δέχθηκε 13 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από την «Ολυμπιακή Ακτή» και άλλες 15 από την ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου.

«Το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε σημαντικές καταστροφές σε πολλά δίκτυα και υποδομές στις Κοινότητες Δίου, Καρίτσας και Κονταριώτισσσας. Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου επιχειρεί για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Η σφοδρή βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να συνδράμει στον απεγκλωβισμό ατόμων από Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ ανταποκρίθηκε σε πληθώρα κλήσεων για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένες οικίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Στη Χαλκιδική, στο δρόμο Σωζόπολης – Βεριάς εγκλωβίστηκε 65χρονος οδηγός, όταν επιχείρησε με το φορτηγάκι που οδηγούσε να διασχίσει ρέμα. Στο σημείο έσπευσαν τρεις πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, οι οποίοι τον απεγκλώβισαν και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. Επίσης, σε παράδρομο λίγο πριν την Ποτίδαια, εγκλωβίστηκε οδηγός Ι.Χ. σε σημείο που είχε συσσωρευτεί νερό, με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε για άντληση υδάτων από υπόγειο επιχείρησης στον Αγιο Μάμαντα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι εντάσεως έξι μποφόρ είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν δένδρα, να ξηλωθούν τέντες και να μετακινηθούν κάδοι απορριμμάτων. Η Πυροσβεστική κλήθηκε σε δύο περιπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη για κοπές δένδρων και σε μία εξ αυτών, στην Τούμπα, καταγράφηκε ζημιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο από πτώση κλαδιών.

Επιπλέον, στον Δήμο Θερμαϊκού, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σημειώθηκαν λασπορροές με αποτέλεσμα να σταλούν και εκεί μηχανήματα προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή. Η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τόσο στον οικισμό του Χορτιάτη όσο και στην περιοχή των κεραιών, ενώ αντίστοιχα προβλήματα σημειώθηκαν και στο χωριό Μεσημέρι.