Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θέμα συζήτησης η αποτροπή παράνομων και παραβατικών δράσεων, ενώ προστίθενται νέα περιστατικά από «αρνητές» του κορoνοϊού.

Στη συνάντηση εργασίας θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Ταξίαρχος Νικόλαος Τσέτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Παπακώστας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση παράνομων και  παραβατικών δράσεων και πράξεων και την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων όπως αυτής που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο της Πιερίας:

«Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών και ασφαλώς η δημοκρατική νομιμότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε υψώσει μέτωπο απέναντι στο παρακράτος της παράνοιας που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα. Για το σκοπό αυτό αξιοποιούμε τις καλύτερες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταγραφή του προβλήματος και του φαινομένου, την πρόληψη τέτοιων παράνομων ενεργειών και ασφαλώς την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.  Όλη η Ελλάδα είδε τις προηγούμενες μέρες ότι το γνωστό περιστατικό βιαιοπραγίας – αρπαγής του διευθυντή σχολείου στην Πιερία αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία άμεσα και αποτελεσματικά και οι υπόλογοι πήραν πολύ γρήγορα τον δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία πράττει πάντα το καθήκον της».

Στο μεταξύ, στις φυλακές Λάρισας οδηγούνται οι τρεις προφυλακισθέντες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Οι συγκεκριμένοι «πρωταγωνίστησαν» στην πρωτοφανή αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες στα Δικαστήρια Κατερίνης, για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας, στις 10 Δεκεμβρίου, από μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», κρίθηκαν προφυλακιστέοι και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Λάρισας.

Πρόκειται για έναν 66χρονο και δύο 41 ετών άνδρες, στους οποίους η δικογραφία καταλογίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τέλεση της αρπαγής. Ανάμεσά τους είναι ο φερόμενος ως «ενορχηστρωτής» του επεισοδίου, αλλά κι εκείνοι που φαίνεται να φόρεσαν τις χειροπέδες στον διευθυντή πριν τον μεταφέρουν διά της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Σε ό,τι αφορά τους οκτώ συγκατηγορούμενούς τους, ανάμεσά τους δύο γυναίκες αλλά και ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με τους εξής περιοριστικούς όρους: Εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση προσέγγισης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας ανά την επικράτεια σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων.

Επιπλέον σε δύο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ.