Η Triumph ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης γκάμας νέων μοτοσυκλετών Motocross και Enduro. Επίσης ανακοίνωσε τη δέσμευσή της για συμμετοχή σε αγώνες πρωταθλήματος κορυφαίου επιπέδου τόσο στο Motocross όσο και στο Enduro.

Βοηθοί του εργοστασίου στην διαδικασία δοκιμών και εξέλιξης των νέων μοντέλων αλλά και στη συνέχεια στην προετοιμασία για την συμμετοχή στους αγώνες θα είναι ο παγκόσμιος θρύλος του Motocross Ricky Carmichael και ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Enduro Iván Cervantes.

Ο Nick Bloor, Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph Motorcycles Ltd δήλωσε σχετικά: «Αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τη μάρκα Triumph, στο οποίο όλοι στην Triumph είναι απίστευτα ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν. Είμαστε 100% αφοσιωμένοι να επιτύχουμε μακροχρόνιο αντίκτυπο σε αυτόν τον εξαιρετικά ανταγωνιστικό και απαιτητικό κόσμο, με τη μοναδική φιλοδοξία να προσφέρουμε μια νικηφόρα σειρά μοτοσυκλετών για μια εντελώς νέα γενιά αναβατών Triumph».

Πέρα από την παραπάνω ανακοίνωση οι μόνες πληροφορίες που έχουμε, μέχρι τώρα, είναι ότι η εξέλιξη της σειράς Off Road γίνεται στην Αγγλία από την ίδια την Triumph.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι αγορά off-road μοτοσυκλετών γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη (παγκοσμίως) τα τελευταία χρόνια και αυτό προφανώς πυροδότησε την εξέλιξη νέων off road μοτοσυκλετών όπως η Yamaha Tenere το 2019 και προσφάτως η νέα Aprilia Tuareg 660.