Ο Craig Wilson, διευθύνων σύμβουλος της Williams, δήλωσε ότι η εταιρεία του, σε αυτή τη συνεργασία με την Lotus, «θα εξελίξει περεταίρω τους κινητήρες της επόμενης γενιάς»

Η Lotus ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε μία στρατηγική και τεχνική συνεργασία με την Williams Advanced Engineering, που στοχεύει στο «να μοιραστούν την έρευνα και την ανάπτυξη τους, με σκοπό την δημιουργία εξελιγμένων τεχνολογιών προώθησης».

Η Williams Advanced Engineering είναι ένα παρακλάδι της διάσημης ομάδας της Formula 1, είναι προμηθευτής μπαταριών στην Formula E ενώ έχει συνεργαστεί και με την Singer για την δημιουργία μιας αερόψυκτης 964 πεντακοσίων ίππων. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη δήλωση για το project που ετοιμάζουν, αν και φημολογείται ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό hypercar, το οποίο θα βάλει στο στόχαστρο όχι μόνο με την Rimac, αλλά και την Buggati ή την Koeningsegg.

«Η νέα τεχνολογική συνεργασία μας με την Williams Advanced Engineering είναι μέρος της στρατηγικής μας για εμπλουτισμό των γνώσεων μας και επιδεξιότητα στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον της αυτοκίνησης», δήλωσε ο CEO της Lotus, Phil Popham. «Η εμπειρία μας, σε συνδυασμό με την εμπειρία της Williams και συμπληρωματικά αυτής, έχει ως αποτέλεσμα αυτή την συναρπαστική σύνθεση τεχνικού ταλέντου, ικανότητας και πρωτοπορίας».

Ο Craig Wilson, διευθύνων σύμβουλος της Williams, δήλωσε με τη σειρά του ότι η εταιρεία του, σε αυτή τη συνεργασία με την Lotus, «θα εξελίξει περεταίρω τους κινητήρες της επόμενης γενιάς».