Πριν το τέλος του 2020, θα παρουσιαστούν τα Cupra Leon και Cupra Leon ST (station wagon) , σε plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Ο CEO της Seat επιβεβαίωσε ότι η Cupra, η πιο πρόσφατη μάρκα επιδόσεων του ομίλου VW, θα παρουσιάσει μία plug-in υβριδική έκδοση του νέου Leon.

Ο Luca de Meo (CEO)  δήλωσε ότι το η νέα γενιά του Seat Leon θα είναι η πρώτη που θα εισάγει την ηλεκτροκίνηση στο μοντέλο και ότι η έκδοση της Cupra θα επωφεληθεί από την υβριδική δομή και την αυξημένη ιπποδύναμη.

Μιλώντας και για το Leon της Seat αλλά και της Cupra, είπε «Το 2020, η νέα γενιά του Leon θα έρθει στην αγορά σε πεντάθυρες και station wagon εκδόσεις, οι οποίες θα αποδίδουν μέχρι και 245 ίππους ενώ παράλληλα οι εκπομπές ρύπων θα βρίσκονται υπό των 50 γραμμαρίων/χλμ. Πριν το τέλος του 2020, θα παρουσιαστούν τα Cupra Leon και Cupra Leon ST, σε plug-in υβριδικές εκδόσεις».

Μπορεί το παραπάνω βάρος του υβριδικού συστήματος να κάνουν την οδήγηση λιγότερο εντυπωσιακή σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο, αλλά η εξαιρετική οικονομία καυσίμου σίγουρα θα έλξει πολλούς αγοραστές. Μένει να δούμε αν η τιμή της plug-in υβριδικής έκδοσης θα είναι υψηλότερη από αυτή της βενζινοκίνητης έκδοσης, ή αν αυτή θα αποσυρθεί εντελώς.