Εξωτερικά, το SQ2 διαφέρει από τις «απλές» εκδόσεις επειδή η μάσκα στον εμπρός προφυλακτήρα είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για αυτό.

Το νέο SQ2 παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού πριν από μερικούς μήνες και είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία σε όλη την Ευρώπη, με τον κατασκευαστή να δημοσιεύει όλα τα στοιχεία του οχήματος.

Στον κινητήρα TFSI 2 λίτρων έχουν γίνει αρκετές αλλαγές και στο SQ2 αποδίδει 296 ίππους και 400Nm ροπής (σταθερά από τις 2.000 μέχρι και τις 5.200 σ.α.λ.). Χάρη στο 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, αλλά και στην Quattro τετρακίνηση, το SQ2 καταφέρνει να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4.8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χιλιόμετρα την ώρα. Το σύστημα Quattro στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει την δυνατότητα να στείλει ακόμη και το 100% της δύναμης στους πίσω τροχούς, μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Εξωτερικά, το SQ2 διαφέρει από τις «απλές» εκδόσεις επειδή η μάσκα στον εμπρός προφυλακτήρα είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για αυτό. Επίσης διαθέτει πιο επιθετικούς προφυλακτήρες και διάχυτες αέρα εμπρός και πίσω, με τον πίσω να πλαισιώνει εξαιρετικά τις δύο διπλές απολήξεις των εξατμίσεων, όπως επίσης διαθέτει και μία μικρή αεροτομή οροφής.

Οι αγοραστές του νέου μοντέλου έχουν την επιλογή ανάμεσα σε δύο πακέτα αναβάθμισης της εξωτερικής εμφάνισης. Το πρώτο, με την ονομασία «Black Styling Package», προσθέτει μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες στο εξωτερικό. Το δεύτερο, το «SQ2 Exterior Pack», προσθέτει ακόμη περισσότερες μαύρες λεπτομέρειες, το λογότυπο «Quattro» στις πόρτες, ενώ επίσης με αυτό το πακέτο τοποθετείται μία ανασχεδιασμένη –αποκλειστική- αεροτομή. Οι ζάντες του βασικού εξοπλισμού είναι 18 ιντσών αλλά υπάρχει η επιλογή μεγαλύτερου μεγέθους στον προαιρετικό εξοπλισμό. Σε σχέση με τα υπόλοιπα Q2, το μοντέλο «S» είναι 20 χιλιοστά χαμηλότερο, και το σύστημα διεύθυνσης του έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αυτό.

Στο εσωτερικό, βλέπουμε την συνηθισμένη αναβάθμιση των «S» μοντέλων της Audi, με νέα σπορ καθίσματα και τιμόνι, χρωματικές αντιθέσεις και αναβαθμισμένα υλικά, όπως matte αλουμίνιο. Μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού είναι ο 12.3 ιντσών ψηφιακός πίνακας οργάνων που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα επιδόσεων της εταιρείας.