Διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς η ΠΟΕΔΗΝ και με φωτογραφία ντοκουμέντο αποδεικνύει πως ο πρώτος νεκρός από την πυρκαγιά στο Μάτι έφθασε στο Σισμανόγλειο στις 23:03, δηλαδή πριν τη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Συντονιστικό του Χαλανδρίου.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «διαθέτουμε φωτογραφία με τον πρώτο νεκρό που μεταφέρθηκε και βρισκόταν εκείνη την τραγική νύκτα σε θάλαμο των ΤΕΠ του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Η ώρα της φωτογραφίας είναι 23:03».

Στην ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ επισυνάπτει και φωτογραφία ενώ δηλώνει πως προτίθεται να καταθέσει στον εισαγγελέα εφόσον κληθεί από αυτόν καλεί επίσης τον διοικητή του νοσοκομείου «να δώσει στη δημοσιότητα τα έντυπα παραλαβής από το ΕΚΑΒ όλων των νεκρών που παρέλαβε το Νοσοκομείο (σύνολο 4) και ειδικά του πρώτου (άνδρα) και όχι να κάνει μαγειρέματα με την ώρα διακομιδής του δεύτερου νεκρού στο νοσοκομείο που είναι γυναίκα».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι όλων των εφημερευόντων Νοσοκομείων, όπως και του Σισμανόγλειου, του ΕΚΑΒ εκείνη τη νύκτα έδωσαν την ψυχή τους για την περίθαλψη των θυμάτων της φωτιάς. Ας μην τους ανακατεύει ο Διοικητής του Σισμανόγλειου για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες. Να πάψει ο διοικητής να συκοφαντεί τους εργαζόμενους, εμπλέκοντάς τους σε μια τραγική υπόθεση που δεν έχουν καμία συμμετοχή».

Ήξεραν για νεκρούς από το απόγευμα

Από τις 19:08, ο υπουργός Ναυτιλίας και Ναυτιλιακής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε «ασφαλή πληροφορία» για την ανάσυρση σορών θυμάτων από την φονική πυρκαγιά από τα πληρώματα 11 σκαφών από το  Λιμενικό Σώμα που είχαν προσεγγίσει το λιμάνι της Ραφήνας.

Σύμφωνα με το σήμα-ντοκουμέντο, από το ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας προς το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας έως και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του Λιμενικού ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο αρχηγός Σταμάτης Ράπτης δεν παραβρέθηκε ούτε στη συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει από κοινού ο Νίκος Τόσκας με τους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.