Η επικείμενη πρόταση τoυ ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για πέντε πρώην υπουργούς Υγείας, μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, είναι η αρχή της υλοποίησης του «δόγματος Πολάκη» που στόχο έχει να περάσει την προεκλογική μάχη μέσα από τη Δικαιοσύνη, με δίκες πολιτικών προσώπων στα τηλεοπτικά παράθυρα, παράλληλα με τα προεκλογικά μπαλκόνια.

Σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχεδιάζει η κυβερνητική πλειοψηφία και για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου «S» που αφορά επίσης τον κ. Παπαντωνίου, ενώ στον προθάλαμο της πολιτικής αξιοποίησης της σκανδαλολογίας περιμένουν η υπόθεση της Novartis και η υπόθεση των δανείων των κομμάτων, που ναι μεν είχε τεθεί στο αρχείο, αλλά με βάση το πολυσέλιδο πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή να ξανανοίξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί, δεν ασχολείται καν με τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί βιομηχανίας πολιτικών διώξεων, έλλειψης στοιχείων, μεθοδεύσεων κάτω από το τραπέζι κ.ά. «Δεν ιδρώνει το αφτί τους από αυτά» μεταφέρει πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά τα πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου. «Ισα ίσα που θέλουν να το πάνε στη σκανδαλολογία για να μπει και ο Καμμένος στο παιχνίδι, που λόγω Πρεσπών έχει λουφάξει» σημειώνει και παραπέμπει στη φράση του κ. Πολάκη «αν δεν βάλουμε κάποιους φυλακή, δεν θα πάρουμε ποτέ την εξουσία σε αυτή τη χώρα», που επικρότησε λίγες μέρες αργότερα και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, λέγοντας ότι ο κ. Πολάκης έχει δίκιο, βρίσκοντας απλώς λίγο… brutal (σ.σ.: κτηνώδες) το ύφος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Με βάση το σχεδιασμό, ο πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της επίθεσης κατά του «παλαιού πολιτικού συστήματος». Εχει ήδη προγραμματιστεί σε ποιες συνεδριάσεις της Βουλής θα μιλήσει ο πρωθυπουργός εν όψει της σύστασης προανακριτικής για τους πέντε πρώην υπουργούς Υγείας και σίγουρα θα είναι ο βασικός ομιλητής στη συνεδρίαση όπου θα παραδοθεί το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία στον Πρόεδρο της Βουλής στις 21 Νοεμβρίου, δύο μέρες μετά το άτυπο Eurogroup όπου θα συζητηθεί το θέμα των συντάξεων, με τον κ. Τσίπρα να ευελπιστεί ότι θα έχει θετική εξέλιξη ώστε να την αξιοποιήσει από το βήμα της Βουλής.