ι κατασκευαστές εμβολίων κατά της γρίπης σε όλο τον κόσμο παρήγαγαν αριθμό-ρεκόρ δόσεων για την περίοδο 2020-2021, με τις αρχές να ελπίζουν ότι θα ξαλαφρώσουν από αρρώστους τα νοσοκομεία την ώρα που αναμένεται μια αναζωπύρωση της πανδημίας COVID-19.

Για τους 330 εκατομμύρια Αμερικανούς, συνολικά 194 έως 198 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων θα παραχθούν αυτήν την περίοδο έναντι 175 εκατομμυρίων πέρυσι, μια αύξηση 11%, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Το γιγαντιαίο δίκτυο φαρμακείων CVS, όπου ο εμβολιασμός γίνεται χωρίς συνταγή, παρήγγειλε τις διπλάσιες δόσεις σε σχέση με το 2019, ήτοι 18 εκατομμύρια.

Η βιομηχανία Seqirus υπολογίζει σε αύξηση της παραγωγής κατά 15% (60 εκατ. δόσεις έναντι 52), όπως και η Sanofi (80 εκατ. έναντι 70). Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο γαλλικός όμιλος καταγράφει μια αύξηση 20%.

«Έχουμε λάβει μια τεράστια παραγγελία από τους πελάτες μας», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάικλ Γκρίνμπεργκ, ιατρικός υπεύθυνος για τα εμβόλια στη Βόρεια Αμερική της Sanofi Pasteur, που είναι μία από τις τρεις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες μαζί με τη Seqirus και την GSK.