Η στρατηγική του Macron περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίων μπαταριών στη Γαλλία και την ανάπτυξη του οδικού δικτύου φόρτισης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron ανακοίνωσε μία επένδυση 700 εκατ. € στην βιομηχανία των μπαταριών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, η οποία πρόκειται θα ολοκληρωθεί σε 5 χρόνια.

Η επένδυση έχει σκοπό να ενισχύσει τους Γάλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και να μειώσει την εξάρτηση τους από τους Ασιάτες και Αμερικανούς προμηθευτές μπαταριών.

Ο Macron παρουσίασε αναλυτικά την στρατηγική του, σε ομιλία του στον διεθνή οργανισμό κατασκευαστών μηχανοκίνητων οχημάτων, στο Παρίσι. Το πλάνο της Γαλλίας ακολουθεί την κίνηση της Γερμανίας, η οποία επενδύει 1 δις. € στην παραγωγή μπαταριών και στην υποστήριξη των θέσεων εργασίας που απειλούνται από την εξαφάνιση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, αρχικά θα κατασκευαστούν 2 εργοστάσια, στην Γαλλία και την Γερμανία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους του να εξαρτώνται από τους Κινέζους προμηθευτές. «Ως πρόεδρος της Γαλλίας, δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος με το γεγονός ότι το 100% των μπαταριών των γαλλικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων παράγονται στην Ασία.»

Η στρατηγική του Macron περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σε μία προσπάθεια να κάνουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα πιο ελκυστικά στους αγοραστές.