Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλει και πάλι ένα καθολικό lockdown – το 4ο για τη χώρα- για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα μολύνσεων από την COVID-19.

Η Αυστρία θα γίνει η πρώτη χώρα στη Δυτική Ευρώπη που θα επιβάλει εκ νέου καθολικό lockdown για τον κορωνοϊό αυτό το φθινόπωρο για να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα λοιμώξεων και θα απαιτήσει από ολόκληρο τον πληθυσμό της να εμβολιαστεί από τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η κυβέρνησή της την Παρασκευή.

Περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Αυστρίας είναι πλήρως εμβολιασμένα κατά του COVID-19, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη. Οι μολύνσεις στην Αυστρία είναι από τις υψηλότερες στην ήπειρο, με συχνότητα  991 κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα την εβδομάδα.

Η Αυστρία εισήγαγε lockdown για όλους όσους δεν εμβολιάστηκαν τη Δευτέρα, αλλά από τότε οι μολύνσεις συνέχισαν να σημειώνουν νέα ρεκόρ.

Οι δύο επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο, το Σάλτσμπουργκ και η Άνω Αυστρία, δήλωσαν την Πέμπτη ότι θα εισαγάγουν τα δικά τους lockdown, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση να κάνει το ίδιο σε εθνικό επίπεδο.

«Δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν», είπε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι το lockdown θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και η απαίτηση εμβολιασμού την 1η Φεβρουαρίου.

«Πονάει που πρέπει να ληφθούν τέτοια μέτρα».