Ύστερα από τριάμισι και πλέον χρόνια στην εξουσία η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζει να πολιτεύεται με την ίδια τακτική και φιλοσοφία. Παλινωδίες, αναποτελεσματικότητα, πελατειακή λογική και, κυρίως, να προσπαθεί να κοροϊδεύει και να εξαπατά τον ελληνικό λαό. Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, από την οικονομία και την εξωτερική πολιτική μέχρι την καθημερινότητα και τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών.

Επειδή τις προηγούμενες εβδομάδες βιώσαμε την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, με την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και τα εγκληματικά λάθη και παραλείψεις στην αντιμετώπιση της καταστροφής, και τις επόμενες ημέρες είδαμε την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την επικείμενη έξοδο από το Μνημόνιο, διαπιστώνουμε παντού την ίδια ρητορική, που εκπορεύεται από την προπαγάνδα του Μαξίμου και τα «παπαγαλάκια» του.

Οτι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση τα κάνει όλα σωστά και για τα προβλήματα φταίνε όλοι οι άλλοι. Από τους επάρατους προηγούμενους, που ευθύνονται και για τα Μνημόνια και για τις πυρκαγιές, και τους κακούς ξένους μέχρι τον καιρό και τη φύση που έχει αγριέψει. Ακόμα και στην εξωτερική πολιτική κατόρθωσε να ανοίξει μέτωπα ακόμα και με τη Ρωσία, στην οποία ο κ. Τσίπρας είχε αναζητήσει στήριγμα το 2015 όταν τα έβαζε με τη Μέρκελ.

Το είδαμε και στην περίπτωση της πρόσφατης τραγωδίας, όταν μας έλεγαν ότι το φταίξιμο ανήκει στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι εκείνοι τα έκαναν όλα καλά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και ότι θα ξαναέκαναν τα ίδια. Και μόνο μετά την κοινωνική κατακραυγή αναγκάστηκαν να αρχίσουν σιγά σιγά το ξήλωμα όσων ενεπλάκησαν στη διαχείριση της κατάστασης.

Τα είχαμε ακούσει και το 2015 για την οικονομία, όταν ο κ. Τσίπρας υποσχόταν ότι θα έσκιζε τα Μνημόνια, θα ακύρωνε τη λιτότητα με ένα νόμο και ένα άρθρο και θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά μετά την περήφανη διαπραγμάτευση, που λίγο έλειψε να μας οδηγήσει έξω από το ευρώ, υπέγραψε ο ίδιος ως πρωθυπουργός νέα Μνημόνια, αυξάνοντας τον ΕΝΦΙΑ και κόβοντας τις συντάξεις.

Με τον ίδιο τρόπο που η κυβέρνηση απέτυχε στο μέτωπο της οικονομίας, αποδείχθηκε ανίκανη και αναποτελεσματική και στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων. Και όπως προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από το Μνημόνιο, ενώ γνωρίζει ότι η ίδια έχει υπογράψει και νομοθετήσει σκληρά μέτρα σε συντάξεις και φορολογία για το 2019 και το 2020 και έχει δεσμεύει τη χώρα για υψηλά πλεονάσματα και ασφυκτική εποπτεία τουλάχιστον έως το 2022, έτσι επιχειρεί να παρουσιάσει στον κόσμο ότι κατάφερε να σβήσει τη φωτιά στο Μάτι.

Μόνο που οι πολίτες έχουν καταλάβει πλέον πολύ καλά, και με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο, με ποιους έχουν να κάνουν και γι’ αυτό θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες, οι οποίες, αργά ή γρήγορα, θα στηθούν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής