Ο Τζο Μπάιντεν δεν άντεξε άλλο τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ και τον χαρακτήρισε ως «έναν από τους πιο ανεύθυνους προέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ, που προκαλεί απίστευτη ζημιά στη χώρα».

Η επανακαταμέτρηση στην Τζόρτζια με το χέρι (!) ολοκληρώθηκε χθες και η νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου οριστικοποιήθηκε με διαφορά 12.284 ψήφων.

Μολονότι ο Ρεπουμπλικανικός υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας αναγνώρισε την ήττα του Τραμπ, λέγοντας ότι «οι αριθμοί δεν ψεύδονται», το επιτελείο του ηττημένου προέδρου ανακοίνωσε ότι δεν καταθέτει τα όπλα και θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα για την ανατροπή του αποτελέσματος τόσο στην Τζόρτζια όσο και σε άλλες Πολιτείες.

Κατόπιν απαίτησης του Λευκού Οίκου ξεκινά διαδικασία «χειροκίνητης» επανακαταμέτρησης και στο Ουισκόνσιν, όπου ο Τραμπ έχασε με 20.600 ψήφους, παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός σαρώνει στη βορειοδυτική Πολιτεία.

Παράλληλα, σε μια αντιδημοκρατική μηχανορραφία στα όρια του πραξικοπήματος, ο Τραμπ δέχθηκε στον Λευκό Οίκο αντιπροσωπεία των Ρεπουμπλικανών βουλευτών του Μίσιγκαν για να τους πείσει να ανατρέψουν τη λαϊκή βούληση με την πλειοψηφία που διαθέτουν στο τοπικό Κογκρέσο, διορίζοντας Ρεπουμπλικανούς αντί για Δημοκρατικούς εκλέκτορες στο Εκλεκτορικό Κολέγιο της 14ης Δεκεμβρίου, που θα αναδείξει τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ. Η Δημοκρατική κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Ουίτμερ, χαρακτήρισε «ντροπιαστική για την Πολιτεία» τη συμπεριφορά των Ρεπουμπλικανών βουλευτών, αλλά και του προέδρου