Την πρώτη του νίκη στο 2020 (και ευρύτερη έως τώρα στη σεζόν) πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής (12/1), καθώς επικράτησε με άνεση του Πανιωνίου με 3-0 στο ΟΑΚΑ και «πάτησε» ξανά -μετά από δύο εβδομάδες- στην εξάδα της βαθμολογίας και στη «ζώνη» των πλέι-οφς.

Οι «πράσινοι» είναι πλέον ισόβαθμοι με τον Ατρόμητο (στους 25 βαθμούς), ωστόσο, έχοντας νικήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι στον α’ γύρο (1-0 στο Περιστέρι), κατέχουν τυπικά προς το παρόν την 6η θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Απέναντι σε έναν ελλιπέστατο Πανιώνιο (απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Αραμπούλι, Κόρμπος και οι τραυματίες Άρτσε, Μαξίμοβιτς), οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά από το πρώτο τέταρτο, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα. Έφτασαν πολύ κοντά, δύο φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο 7ο λεπτό, όμως αρχικά ο Ντομίνγκες σταμάτησε το πλασέ του Μακέντα πάνω στη γραμμή (είχε προηγηθεί σοβαρό λάθος του Μαλέρμπ) κι εν συνεχεία μετά από γύρισμα του Γιόχανσον, ο Χρήστος Δώνης «σημάδεψε» τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του γκολκίπερ του Πανιωνίου.

Ότι δεν κατάφερε ωστόσο, ο υπαρχηγός του Παναθηναϊκού στο 7’, το πέτυχε στο 14’, όταν «διάβασε» σωστά το ασταθές διώξιμο του Ντομίνγκες στο όριο της περιοχής, «ζύγισε» το πόδι του και με ωραίο σουτ στη γωνία, έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Ήταν το πρώτο γκολ του 25χρονου μέσου, μετά από 282 ημέρες και το τέρμα που είχε σημειώσει κόντρα στον Άρη (6/4/2019) και το πανηγύρισε φεύγοντας απευθείας προς τον πάγκο και την αγκαλιά του πατέρα του και προπονητή του Γιώργου Δώνη.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε στη συνέχεια να ισορροπήσει το παιχνίδι και οι επιθετικοί του παραμόνευαν για κάθε λάθος της «πράσινης» άμυνας. Ο Γιόχανσον τους προσέφερε με δύο λάθος πάσες, ισάριθμες ευκαιρίες μέσα σε λίγα λεπτά, όμως στο 21’ ο Πούγγουρας πρόλαβε τον Τσιλούλη λίγο πριν πλασάρει τον Διούδη και στο 26’ ο Κιάκος δεν σημάδεψε σωστά από καλή θέση.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το τέμπο του αγώνα και βρήκε το δεύτερο γκολ που αναζητούσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Ζαχίντ έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στο χώρο για τον Μακέντα, ο οποίος αφού πήρε τη μπάλα εκεί που ήθελε, προχώρησε στην περιοχή και δεν λάθεψε, κάνοντας το 2-0.

Στο β’ ημίχρονο ο Πανιώνιος προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 59’, όμως ο Διούδης νίκησε τον Τσιλούλη στο τετ-α-τετ.