Εκτός εξάδας Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά το 2010, έμεινε στη Βουδαπέστη η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου ηττήθηκε 12-9 από τη Σερβία στον σημερινό αγώνα κατάταξης και πλέον θα αρκεστεί στη διεκδίκηση της 7ης θέσης, την Κυριακή (26/1, 15:30) απέναντι στη Ρωσία, που νωρίτερα έχασε δύσκολα από την Ιταλία με 14-12.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε αρχικά να χάνει 3-1 (παρά τις τρεις εκπληκτικές αποκρούσεις του Ζερδεβά σε εξ επαφής σουτ), αλλά αντέδρασε στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου και ισοφάρισε, με γκολ του Γενηδουνιά από την περιφέρεια και του Κολόμβου σε παίκτη παραπάνω, μετά από έξοχη ασίστ του Φουντούλη.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η εθνική πήρε και προβάδισμα με τον Βλαχόπουλο, αλλά σύντομα η Σερβία σταμάτησε το ελληνικό σερί, βρίσκοντας γκολ κυρίως από οργανωμένες επιθέσεις και κοψίματα στα 2μ., αφού ελλείψει του βασικού της φουνταριστού, Ντούσκο Πιγέτλοβιτς (ήταν εκτός αποστολής), δεν μπορούσε να κερδίσει εύκολα αποβολές.

Οι διεθνείς δυσκολεύονταν απέναντι στο σερβικό πρέσινγκ, το αρχικό 2/2 στον παίκτη παραπάνω δεν είχε συνέχεια (στις επόμενες έξι επιθέσεις με πλεονέκτημα επιτεύχθηκε μόλις ένα τέρμα, κι αυτό με τον Παπαναστασίου να βγαίνει μόνος στην κόντρα μετά από κλέψιμο και ασίστ του Γενηδουνιά) και οι «πλάβι» προηγήθηκαν στις αρχές της τρίτης περιόδου 7-5, με δύο σερί γκολ του Στέφαν Μίτροβιτς, και 10-7 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Από κει κι έπειτα οι παίκτες του Ντέγιαν Σάβιτς απλώς διαχειρίστηκαν το υπέρ τους σκορ και έφτασαν στη νίκη, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μη βρίσκει τρόπο να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 4-2, 2-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Πρλαϊνοβιτς (περιφέρεια), 1-1 Βλαχόπουλος (π.π.), 2-1 Ντέντοβιτς (κόντρα), 3-1 Φιλίποβιτς (φουνταριστός), 3-2 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 3-3 Κολόμβος (π.π.), 3-4 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 4-4 Ντέντοβιτς (μπάσιμο), 5-4 Μάντιτς (περιφέρεια), 5-5 Παπαναστασίου (π.π.), 6-5 Στ. Μίτροβιτς (π.π.), 7-5 Στ. Μίτροβιτς (πέναλτι), 7-6 Αργυρόπουλος (π.π.), 8-6 Ντέντοβιτς (φουνταριστός), 9-6 Φιλίποβιτς (περιφέρεια), 9-7 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 10-7 Βίτσο (φουνταριστός), 11-7 Βίτσο (φουνταριστός), 11-8 Φουντούλης (π.π.), 12-8 Στ. Μίτροβιτς (φουνταριστός), 12-9 Κολόμβος (π.π.).

Η εθνική είχε 6/13 με παίκτη παραπάνω και 3 γκολ από την περιφέρεια.

Η Σερβία είχε 1/7 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια, 5 από θέση φουνταριστού, 1 με μπάσιμο και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Σκουμπάκης (5΄28΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Γιάκσιτς (2΄02΄΄ πριν το τέλος του ματς)

Διαιτητές: Κόριζνα (Πολωνία), Ορτέγκα (Ισπανία)

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Γκ. Πιγέτλοβιτς, Μάντιτς 1, Ντέντοβιτς 3, Ραντζέλοβιτς, Τσουκ, Βίτσο 2, Άλεξιτς, Γιάκσιτς, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 1, Στ. Μίτροβιτς 3, Μπρ. Μίτροβιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γούνας, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ