Ένας μυστηριώδης θάματος ασθενή που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές.

Ο 76χρονος ασθενής ήταν διασωληνωμένος, όταν ξαφνικά άρχισε να χτυπά ο συναγερμός του μηχανήματος μηχανικής υποστήριξης που έδινε το σήμα ότι ήταν εκτός λειτουργίας.

Όταν οι γιατροί μπήκαν στον θάλαμο διαπίστωσαν ότι ο 76χρονος ήταν νεκρός και παρά τις προσπάθειές τους να τον επαναφέρουν στη ζωή δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Ανθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στο Ερυθρός Σταυρός και εξετάζουν τα πάντα, από τεχνικό πρόβλημα στη λειτουργία του μηχανήματος μέχρι και το ενδεχόμενο ανθρώπινης παρέμβασης στο σύστημα μηχανικής υποστήριξης.

Επιπλέον εξετάζεται για ποιον λόγο  δε λειτούργησε ούτε το εφεδρικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι μέσα στον θάλαμο ήταν και άλλος ένας ασθενής ο οποίος μπορεί να ρίξει φως στο σκοτάδι των ερευνών με την κατάθεσή του ενώ υπάρχουν πληροφορίες που τον καθιστούν ύποπτο και αν επιβεβαιωθεί αυτό η υπόθεση λαμβάνει άλλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Α ΥΠΕ Αττικής, Παναγιώτη Στάθη ο ίδιος κάλεσε την ασφάλεια να επιληφθεί του θέματος καθώς ο άλλος ασθενής 58 ετών, εμφάνιζε ήπια ψυχολογικά προβλήματα αλλά αναγκαστικά νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με κορωνοϊό λόγω της πληθώρας των περιστατικών.