Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που πρόκειται να κατατεθεί, εκτός απροόπτου, σήμερα στη Βουλή προωθεί διπλή παρέμβαση για την αντιμετώπιση της ταλαιπωρίας που υφίσταται το σύνολο της κοινωνίας από τις απεργίες που κηρύσσονται παράνομες από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νομοσχέδιο θα περιληφθεί διάταξη που θα προβλέπει ότι οι συνδικαλιστές – μέλη ΔΣ των Σωματείων που πραγματοποιούν καταλήψεις, αποκλεισμούς, ή ασκούν βία, εμποδίζοντας τους εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στην απεργία να εργαστούν, καθώς και η συνδικαλιστική τους οργάνωση, θα έχουν πλέον αστική ευθύνη. Η ευθύνη δεν θα βαραίνει το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά εκείνους που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις, ενώ η καταβολή αποζημίωσης θα προϋποθέτει την άσκηση αγωγής από την θιγόμενη επιχείρηση.

Μάλιστα όπως ανέφερε πρόσφατα ο κ. Χατζηδάκης εάν μια απεργία κρίνεται καταχρηστική από το δικαστήριο δεν θα μπορεί να επαναπροκηρυχθεί από άλλο Σωματείο, δευτεροβάθμιο.