Μια συμμορία ληστών «χτύπησε» το κοσμηματοπωλείο του Bulgari στην Place Vendôme του Παρισιού και διέφυγε με κοσμήματα συνολικής αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ληστές έγιναν αντιληπτοί έγκαιρα από την αστυνομία, η οποία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό με αποτέλεσμα την σύλληψη δύο εκ των τριών δραστών. Οι δράστες, ντυμένοι με κομψά κοστούμια και με όπλα στα χέρια τους, εισέβαλαν στην προσφάτως ανακαινισμένη μπουτίκ του κεντρικού Παρισιού λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης. Αφού απέσπασαν τα κοσμήματα, οι ληστές διέφυγαν σε μια γκρι BMW, ενώ τέσσερις συνεργοί τους εθεάθησαν να φεύγουν πάνω σε σκούτερ

Η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά του γκρι οχήματος έξω από το εμπορικό κέντρο Les Halles, σε απόσταση περίπου 1,2 χιλιομέτρων από το κοσμηματοπωλείο. Οι τρεις επιβάτες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και συνέχισαν τη διαφυγή τους πεζοί.

«Η γρήγορη ανταπόκριση της παρισινής αστυνομίας στην ληστεία κοσμηματοπωλείου στην Place Vendôme είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη δύο δραστών», έγραψε η αστυνομία του Παρισιού, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter. Το ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους δράστες συνεχίζεται.

Τα κοσμηματοπωλεία της γαλλικής πρωτεύουσας έχουν, τα τελευταία χρόνια, υπομείνει πολλά περιστατικά ληστείας ή απόπειρας αυτής. Η εγκληματικότητα και η ασφάλεια των κατοίκων του Παρισιού φαίνεται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, πως θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση της ψήφου των πολιτών στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Στις 27 Ιουλίου του 2021, ένας άνδρας είχε ληστέψει κοσμήματα αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ από κοσμηματοπωλείο του οίκου Chaumet, προτού διαφύγει πάνω σε ηλεκτρικό σκούτερ. Ο άνδρας συνελήφθη μαζί με έναν συνεργό του την επόμενη ημέρα και τα περισσότερα από τα κλοπιμαία ανακτήθηκαν και επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους.